Anahtar Kelimeler: Coşku şenliği

Coşku dolu üzüm şenliği

Coşku dolu üzüm şenliği

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Tapan Kültür ve Üzüm Şenliği’nde Kozanlı hemşirimiz ünlü sanatçı Feridun Düzağaç açık hava konseri verdi.

Tapan Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi'nin destekleri ile bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Tapan Kültür ve Üzüm Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Tapanlı üretici vatandaşların açtığı stantlarla görselliği artan şenlikte ünlü sanatçı Feridun Düzağaç'ta açık hava konseri verdi. Şenlik öncesinde bütün stantıları gezerek bilgi alan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar önümüzdeki yıl lavanta festivalini de kendilerinin yapacağını ifade ettiler.

Festival bizim hakkımız

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, burada yaptığı konuşmada geçtiğimiz aylarda Feke Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen lavanta festivaline gönderme yaptı. Zeydan Karalar, Feke Belediyesi'nin 26.000 lavanta fidesi desteği verdiğini, kendilerinin 470 bin lavanta fidesi desteği verdiğini ifade ederek, festival hakkının Büyükşehir Belediyesinde olduğunun altını çizdi. Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı da sahneye davet ederek, önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda bu Festivali kendilerinin gerçekleştireceğinin haberini verdiler.

Gelenekler unutulmadı

1970'li yıllarda gelin getirme at üzerinde gerçekleştiriliyordu. Bunun bu benzeri olarak da şenlikte gelin getirme olayı konusu canlandırıldı. Tapan ve Yöresi Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökmen Sarıtaş giydiği yöresel kıyafet ile dikkat çekerken, bundan sonraki yıllarda da aynı coşku ve azim ile şenlik yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Her daim üretici insanların yanında olacaklarını özellikle de eğitim konusunda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Feridun Düzağaç sahne aldı

13. Tapan Kültür ve Üzüm Şenliğinde Kozan'ın Düzağaç Mahallesi'nde doğup büyüyen ünlü sanatçı Feridun Düzağaç sahne aldı. Tapanda konser vermekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Feridun Düzağaç, kendisine ait birbirinden güzel şarkıları söyleyerek konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.