Anahtar Kelimeler: ÇÖZÜM DEĞİL

ÇÖZÜM ZOR DEĞİL

ÇÖZÜM ZOR DEĞİL

Önceden alınmayan tedbirler kimi zaman insanı canından, kimi zamanda malından edebilir. Kaza olmasına rağmen hala alınmayan tedbirler maalesef insanı korktuyor.

Kozan Adana karayolu bulvar bitimine kadar ara geçişlerin fazla olması sorun teşkil ediyor. Bugüne kadar bu ara geçişlerde onlarca kaza olmuş, bu kazalarda kimi zaman ölümler, kimi zaman yaralanmalar, kimi zamanda araçlarda maddi hasarlar meydana geldi. Ama bugüne kadar ara geçişler ile ilgili herhangi bir tedbir alınmadı.

CEPLER YAPILMALI

Adana istikametine giderken sebze halinİ geçtikten sonra Küçük Sanayi Sitesi´ne kadar 9 tane ara geçiş bulunuyor. Sorun olan dönüş yapmak isteyen araçların ortada kalıp tehlike arz etmesi oluyor. Geçiş yapılacak yerlere cepler yapılarak bu sorun ortadan kalkabilir. Geçiş yapmaya çalışan aracın bir kısmı yolun bir tarafında, diğer bir kısmı da diğer tarafında kaldığından her iki şerittede büyük tehlikeler oluşuyor. İşte o anda da kaza kaçınılmaz oluyor.

SÜRÜCÜLER ŞİKAYETÇİ

Yaklaşık bir 1,5 kilometrelik mesafede çok sayıda ara geçişin olduğu güzergahta seyir halinde olan sürücüler de durumdan şikayetçi. Sürücüler; ?Bugüne kadar bu geçişler yüzünden birçok kaza meydana geldi. Ama bugüne kadar herhangi bir tedbir alınmadı. Kısa mesafede bu kadar geç işin olması da normal bir durum değil. Yetkililerin geçiş yapılacak yerlere geniş bir şekilde cep yapması veya dönüş yapabilecek kadar kavşak yapması gerekiyor. Aksi takdirde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da buralarda kazalar meydana gelmeye devam edecek. Kimileri canımdan, kimileride malından olacak? diye duruma tepki gösterdiler.

Yoldan sorumlu olan karayollarının bu tehlikeli duruma bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Çözüm zor olmasa gerek. Birileri daha ölmeden, birileri daha yaralanmadan yetkililer taşın altına elini koymalı. Bundan sonraki meydana gelecek kazalardan bu yoldan sorumlu olanlar ?sorumlu? olacak.