Cumhuriyet Mahallesi´nde Gergin Saatler

Cumhuriyet Mahallesi´nde Gergin Saatler

Kozan Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında gerilim hat safhaya çıkarak, taşlı sopalı kavga çıktı.

Kozan Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında gerilim hat safhaya çıkarak, taşlı sopalı kavga çıktı.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi akşamı meydana geldi. Çıkan gerginliğe Kozan Polisi engel oldu.

Suriyeliler Çocuğu Dövdüler

Cumhuriyet Mahallesinde çıkan gerginliğin akşam üzeri bir grup Suriyelinin iddialara göre, 13-14 yaşlarında bir çocuğun kafasına sert bir cisimle vurması ile başladı. Yaşanan bu olaydan sonra mahalle sakinleri haberleşerek bir araya geldi. Bir grup Suriyeli ile kavga ettiler. Yaşanan kavgayı polis engelledi.

Gerginlik Her Geçen Dakika Tırmandı

Mahalle sakinlerinin bir arada olması ve Suriyelilerin mahalleden gitmesi için bazı Suriyelilerin evleri taşlandı. Kalabalık grubu durdurmak kolay olmadı. Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alarak  özellikle Çetin sokak üzerinde yoğunlaştı. Bir grup mahalleli de Dört Yol kavşağı olarak bilinen yerde bekleme yaptılar.

Kaymakamlık Lojmanına Yürüdüler

Süriyelilerin mahalleden gitmesi için kararlı olan mahalleliler Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ın ikamet ettiği lojmana doğru harekete geçtiler. Kaymakamla konuşmak istediler.  Tüm polis ekipleri Kaymakamlık lojmanı önünde geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Molotoflu Saldırı Oldu

Cumhuriyet mahallesinde tırmanan gerginliğin her geçen dakika artması sonucunda bir Suriyeli ailenin oturduğu eve Molotoflu saldırı düzenlendi. Suriyeliler polisten yardım istedi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şans eseri Molotoflu saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.  Olay yeri inceleme ekipleri Molotoflu saldırının olduğu yerde geniş araştırma yaptı.

Polis Nöbet Tuttu

Mahalledeki gerginlik gece geç saatlere kadar devam etti. Kozan Polisi tekrardan olayların çıkmaması için sabaha kadar mahallede  sabaha kadar nöbet tuttu. Beklemede olan grup ise gece yarısından sonra dağıldı.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Cumhuriyet mahallesinde yaşanan bu olayların ardından şimdi ne olacak sorusu cevap bekliyor. Bazı vatandaşlar ? bizlerin sakin olması lazım. Herhangi bir provakosyana alet olmamamız lazım. Gerginliği tırmandıracak hal ve hareketlerden kaçınmamız lazım? dediler.