Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet yaşında

Cumhuriyet 98 yaşında

Cumhuriyet 98 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü Kozan'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle Kozan'da Kozan Kaymakamlığı koordinesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Perşembe günü Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni, akşam Kozan Belediyesi koordinesinde fener alayı ve havai fişek gösterilerinin ardından 29 Ekim Cuma sabahı saat 09.15’de Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın tebrikleri kabulü ile program devam etti.

Atatürk Parkı amfitiyatroda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına; protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Büyük destanlar yazılarak kurulan cumhuriyetin 98. yıl dönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutladıklarını ifade eden Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Ülkemizi bölmeye ve karıştırmaya çalışan içerdeki ve dışardaki hainler bilmelidir ki; “Ne mutlu Türk’üm diyeneifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş, bütün insanları kucaklayan millet kavramını bizlere öğreten büyük Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizi daha ileriye taşımanın hedefinin gölgelenmesine ve engellenmesine asla izin vermeyeceğiz” İfadelerini kullandı.

Gürçam, yaptığı konuşmada, gençlere de seslendi.

"Atatürk; “Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yaşatacak sizlersiniz” diyerek bu görevİ gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yanısıra milli ve manevi değerlerimizi iyi bilmek durumundasınız. Dünya milletler ailesinin bir ferdi olarak hem milli, hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen bireyler olarak istiklalimiz ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bununla baş edebilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren, sorgulayan gençler olmalısınız. Sizlere inanıyoruz. Ülkemizi bulunduğu yerden çok daha ileriye götüreceğinizi umut ediyoruz "İfadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor gösterisi yapıldı. Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı’da gösteri yaptı.

Öğretmenler tarafından söylenen şarkılar da düzenlenen programa renk kattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ve sporculara protokol tarafından ödülleri verildi.

Düzenlenen programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Anacık, Kozan Askerlik Şubesi Başkanı  Asteğmen Berke Yenigelen, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, kurum müdürleri, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.