Cumhuriyet Bayramı Tenis Turnuvası tamamlandı

Cumhuriyet Bayramı Tenis Turnuvası tamamlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kort Tenisi Turnuvası final maçları ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kozan Kaymakamlığı Kort Tenisi Turnuvası düzenlendi. 2 hafta süren turnuvaya 16 erkek, 8 bayan sporcu katıldı. Turnuva bugün  oynanan final maçları ile sona erdi.
Erkeklerde; Tacittin Kuruoğlu şampiyon olurken, Neşet Ölmez ikinci, Ertuğrul İnce üçücü, Muhsin Sarı ise dördüncü oldu.
Bayanlar turnuvasında; İrem Tekerek şampiyon olurken, ikinciliği Gülseren Dündar, üçüncülüğü Refika Yılmaz, dödüncülüğü ise Zuhal Ayhan Horoz aldı.
Atatürk Parkı Spor Tesisleri’nde düzenlenen Kort Tenis Turnuvası final maçlarının ardından kupalar sporculara verildi. Şampiyonların kupasını Kaymakam Şafak Gürçam verirken, ikincilere Belediye Başkan Vekili Adem Saygıcak, üçüncülere ise İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Semih Şener verdiler.
 Kort Tenisi’nin Kozan’ı daha ileriye taşıyacak spor dallarından biri olduğuna dikkat çeken İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin; “Temassız ve sosyal mesafe kurallarına uygun olduğu için böyle bir turnuva düzenledik. 8’İ bayan sporcu olmak üzere, 16 erkek sporcumuz müsabakaya katıldı. Turnuvanın devamını Kapalı Spor Salonu'nda bu şekilde alan oluşturarak ilerleyen dönemde de yapmayı düşünüyoruz. Final maçını yapan iki sporcumuzun birisi beden eğitimi öğretmeni, diğeri okul müdürü. Onların önderliğinde tüm Kozan'a bu sporu tanıtacağımızdan şüphemiz yok” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen turnuva törenine katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Semih Şener: "Malumunuz pandemi dönemindeyiz. Bu dönemde birçok müsabaka kısıtlanmış durumda. Ancak kort tenisi pandemiye uygun, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde spor dalı olduğu için turnuvamızı düzenledik. Beden eğitimi öğretmenlerimizin katkılarıyla yaklaşık 2 hafta süren bir turnuva oldu. Güzel bir turnuva oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kupaları veren Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise; "Kozan’ımız da böyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediğimiz Kozan Kaymakamlığı Kort Tenisi Turnuvası’na katılan bütün sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Şampiyonlarımızı ayrıca kutluyorum. Spor etkinliklerinin devamı için Kaymakamlık olarak gereken destekleri vermeye devam edeceğiz” dedi.