Anahtar Kelimeler: ÇÜRÜTMEYİN!!!

ÇÜRÜTMEYİN!!!

ÇÜRÜTMEYİN!!!

Yapımına 2018 yılında başlanan Kozan Öğretmenevi inşaatı bugüne kadar neden bitirilemedi? 2021 yılında 9 milyonluk kaynak aktarılmasına rağmen öğretmenevi inşaatının bir türlü tamamlanamaması tepkilere neden oluyor.

Yapımına 2018 yılında başlanan Kozan Öğretmenevi inşaatı bugüne kadar neden bitirilemedi? 2021 yılında 9 milyonluk kaynak aktarılmasına rağmen öğretmenevi inşaatının bir türlü tamamlanamaması tepkilere neden oluyor. Diğer kamu binaları gibi bu binada çürütülmesin.

 

İnşaat temeli 2018 yılında dönemin Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez'in de katılımı ile gerçekleştirilen Kozan Öğretmenevi'nin inşaatı bir türlü bitirilemiyor. 5500 metrekare kapalı alana sahip olan içerisinde; düğün salonu, çok amaçlı salon, lokal, teras cafe, suit ve iki kişilik odalar ve daha birçok imkanı barındıran ve ilçenin de göz bebeği binalarından biri haline gelecek olan Kozan Öğretmenevi inşaatı maalesef bir türlü bitirilemiyor, adeta çürümeye terk edilmiş durumda.

Kozan Devlet Hastanesi eski binasının yıkılması, Özden Kültür Merkezinin çürümeye terk edilmesi gibi durumları görünce Kozan Öğretmenevi’nin de aynı kaderi yaşamaması için bürokratları ve siyasetçileri göreve davet ediyoruz.

2021 yılında 9 milyonluk kaynak aktarıldı

Kozan Öğretmenevi inşaatının tamamlanması için 2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 milyonluk kaynak aktarıldı. Hatta şu an binanın tamamlanması için ödeneğin hazır olduğu ancak bir türlü ihaleye çıkılamadığı da gelen iddialar arasında. Aradan yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen binanın bir türlü bitirilememesi kafalarda çeşitli soru işaretleri bırakıyor.

Bina çürümeye terk edilmesin!!!

Kozan Öğretmenevi inşaatının bu haliyle bırakılması acaba çürümeye mi terk ediliyor? sorusunu akla getiriyor. İş adamlarının, bürokratların, siyasetçilerin, esnafların daha doğrusu Kozanlıların bir araya gelerek Kozan'ın değeri ve markası haline gelmesi planlanan Kozan Öğretmenevi inşaatını tamamlaması için mücadele etmesi gerekiyor.

Kaderleri aynı olmasın!!!

Kozan Devlet Hastanesi eski binasının göz göre göre yıkılması büyük tepkilere neden olmuştu. “Yıkılmasın” denilmesine rağmen herkes bildiğini okumuştu. Milyonlarca lira para harcanarak yaptırılan Kozan Özden Kültür Merkezi'nin de çürümeye terk edilmesi kurum binalarına neden sahip çıkılmıyor? sorusunu akla getiriyor.

Vatandaşlar, acaba öğretmen evi de Kozan Devlet Hastanesi eski binası ve Özden Kültür Merkezi gibi aynı kaderi yaşayacak mı? korkusu içerisinde olduklarını dile getiriyorlar.