Anahtar Kelimeler: Dağlı büyük konuştu

Dağlı, çok büyük konuştu

Dağlı, çok büyük konuştu

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı; ?Kazım Özgan seçimleri kazanıp AK Parti´ye geçerse, ben siyaseti bırakırım? dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı; ?Kazım Özgan seçimleri kazanıp AK Parti´ye geçerse, ben siyaseti bırakırım? dedi.

Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik kahvaltısı verdi. Kahvaltıya Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Cumhur İttifakı´nın Kozan Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı ile beraber oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve İşadamları katıldı.

Anka Müzikhol´de düzenlenen toplantıda Tamer Dağlı´nın konuşması gündeme bomba gibi düştü. Tamer Dağlı, AK Parti´den belediye başkan aday adayı olan, Cumhur İttifakı meselesi ortaya çıktıktan sonra AK Parti´den ayrılarak Saadet Partisi´nin Belediye Başkan Adayı olan Kazım Özgan ile ilgili çok ağır konuştu.

Tamer Dağlı; ?Bizim partimizde 10 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra, Cumhur İttifakı´na, AK Parti´ye yanlış yaparak başka partiye gidip aday olan kişi bir daha bizim trenimize binemez. Sokakta konuşuyormuş. ?Seçimleri kazandıktan sonra AK Parti´ye geri geçerim? diye. Böyle bir şey olursa her zaman karşısında ben olacağım. Olur ya bir güç bulur da AK Parti´ye geçerse, ben siyaseti bırakırım? dedi.

Tamer Dağlı, bu cümlelerini konuşmasını iki yerinde dile getirdi. Tamer Dağlı´nın Kazım Özgan´dan  bu kadar rahatsız olmasının                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            sebebi ne? Kazım Özgan´ın AK Parti Kozan tabanından büyük ölçüde oy alacak korkusu, Tamer Dağlı başta olmak üzere Ak partilileri ve Cumhur ittifakı üyelerine rahatsız mı etti? Kazım Özgan 10 yıl Kozan´da Belediye Başkanlığı yaptığından dolayı, bütün mahallelerde ve kırsal kesimlerde birçok kişi ile yakın temas içerisinde. Cumhur İttifakı´nın Kazım Özgan´dan korkusu, AK Parti tabanından oy alma korkusu olduğu siyasi kulislerde sıkça konuşuluyor.

Tamer Dağlı´nın da bu şekilde konuşması Kazım Özgan´ın adaylığından rahatsız olduğunun göstergesi oldu.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Musa Öztürk´e                           de  gönderme                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          yaptı. Tamer Dağlı; ?doğalgaz hükümetin işidir. Belediyenin işi değildir. Ancak, gelinen noktada bilbortlarda doğalgazın Kozan Belediyesi tarafından getirildiğini görüyorum. Bu gerçekten çok üzücü bir durum. Öte yandan kendi öz kaynakları ile yaptırdıklarını söyledikleri asfalt plenti ile ilgili olarak da benim ve Organize Sanayi Bölgesi müdürünün çok büyük katkısı var. Asfalt plenti Karayolları tarafından hurdaya ayrılacaktı. Fatih Aydın kardeşim beni aradı. Asfalt plenti ile ilgili Kozan Belediyesi´ne hibe yapalım. Gerekli Bürokratik işlemler aşıldıktan sonra, asfalt plenti Kozan Belediyesi´ne hibe edildi. Şimdi çıkıyorlar ve konuşuyorlar. ?Kendi öz kaynaklarımızla bu şantiyeyi kurduk? diyorlar. Allah aşkına insanlara yalan söylemeyin" ifadelerini kullandı.

Tamer Dağlı´nın bu açıklamaları Kozan siyasetine bomba gibi düştü. Özellikle Kazım Özgan ile ilgili söyledikleri daha çok konuşulacak gibi.

Toplantıda, Cumhur İttifakı´nın Kozan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayları da birer konuşma yaptılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ?seyhan ilçesinde hangi müzakereler yapılıyor?? diyerek Millet İttifakı´nın CHP, İyi Parti ve HDP İttifakı´ndan oluştuğuna dikkat çekti.

Programı organize eden Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir´de söz aldı. Kandemir, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı´na sitemde bulundu. Kozan Organize Sanayi Bölgesi nin alt yapısından, üst yapısına birçok eksikliğinin olduğunu dile getirdi. Bu eksiklikler giderildiği zaman, Kozan Ticaret Odası olarak Kozan´a yatırımcıların getirilebileceğini söyledi.

Cumhur İttifakı´nın birlik ve beraberlik toplantısı, ortakların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.