Anahtar Kelimeler: Dağlı Takibini yapıyoruz

Dağlı; Takibini yapıyoruz

Dağlı; Takibini yapıyoruz

Adana milletvekili tamer dağlı; sözlerinize katılıyorum. 130 bin nüfuslu ilçeye bu giriş yakışmıyor.

K.Ekspres-Gazetemizin gecen hafta gündeme taşıdığı ilçenin Kadirli girişi ile alakalı haber toplumun her kesiminden destek görmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulunan Adana Milletvekili Tamer Dağlı ?konunun takipçisiyiz.? Dedi.

? Öncelikle Kozan Ekspres gazetesinin yaptığı haberi yerinde bulduğumu ifade etmek istiyorum. Haberde bahsi gecen konu Kadirli ilçemiz ile kozan ilçelerimizin bir birine bağlantısını sağlayan karayolumuz 28 km den oluşmaktadır. Bu yolumuzun genişletme çalışma programı ulaştırma bakanlığımız tarafından programa alınmıştır. Lakin biz bu yolun genişletme çalışmasından daha çok bu yolun duble yol haline getirilmesi ile alakalı olarak Osmaniye milletvekilimiz ile birlikte sayın bakanımız ile görüştük. Ve yolun mevcut durumu ile birlikte yolun ivedilikle duble yola çevrilmesi gerektiğini ifade ettik. Sayın bakanımızda konuyu yakinen takip edeceğini ifade etti. Şuan yolun mevcut durumunun yeterli olmadığını sürekli olarak ifade ediyorum. Konun yakın takipçisi olduğumuzu sizlerin aracılığı ile hemşerilerimize duyurmak isterim? dedi.

Gecen hata manşetten yayınladığımız haberimizin özeti şu şekilde idi.

Yıllardan buyana Kadirli girişi olarak ifade edilen, ilçenin doğu girişi görüntüsü ile ilçe girişinden daha çok köy girişi özelliklerini üzerinde taşımaya devam ediyor.

Her dönem ve seçimler öncesi siyasiler tarafından dillendirilen ve göreve gelmelerinin ardından rafa kaldırılan problemin yıllardan bu yana aynı nokta ve seviyede seyretmesi, yolu kullanan birçok kişinin tepkisini çekiyor.

Gerek yerel yönetimin gerekse merkezi idarenin şimdiye kadar el atmadığı Kadirli girişi, ilçeye dışarıdan gelen misafirler üzerinde çokta iyi bir izlenim bırakmadığı toplumun her kesimince dillendirilirken, yolun dar olmasından dolayı yaşanan trafik kazalarının da ardı arkası kesilmiyor.

Gerek ilçenin genel görünümünü gerekse trafik problemleri her geçen gün biraz daha büyüyerek devam ediyor.

İlçe girişi ve yol, karayolları sorumluluk sahasında bulunurken, yerel idarenin ortada açık aleni olarak görünen sorun ile tek bir adım dahi atmamış olması ilçenin her geçen gün biraz daha kaybetmesine neden oluyor.

Kozan -Kadirli girişinin devamında bulunan kara yolunda ivedi olarak duble yol hale getirilmesi önem arz ederken, Kozan halkı bu yolun devamında ise ilçe girişinin duble yola çevrilerek, Kozan Orta Okulu ile sifon köprü arasında kalan bölgenin yapılacağı günleri iple çekmeye devam ediyorlar.

İlçemizin gelişmesi ve vilayetlik hakkının iadesi noktasında mücadele ederek, gerek siyasilerin gerekse sivil toplum örgütleri ile kamu, kurum ve kuruluşlarının tek yumruk olarak ilçemizin Kadirli girişini istenilen genişliğe ve modern görünümüne kazandırılması için mücadele edilmesi gerektiği inancıyla konu ile alakalı olarak siyasilerimizin ve yerel yöneticilerimizin harekete geçmesini bekliyoruz.