Anahtar Kelimeler: Dağlı’ çağrısı

Dağlı’dan özür çağrısı

Dağlı’dan özür çağrısı

Kozan Kuvai Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı, Tarihçi Araştırmacı Öğretmen Abdurrahman Kütük'ün söylemlerinden dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Tarihçi Araştırmacı Öğretmen Abdurrahman Kütük, Haziran ayı meclis toplantısının 1. oturumunda Kozan'ın kurtuluşu ile ilgili olarak mecliste yaptığı konuşmada, fırınlarda Türklerin yakıldığına dair herhangi bir belgenin olmadığını ifade etmişti. Bu söylemenin ardından tartışmalar her geçen gün büyüdü.

Kozan Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı’da Abdurrahman Kütük'ün yaptığı konuşmanın yanlış olduğunu ve kendisini çok üzdüğünü ifade  etti. Abdurrahman Kütük'ün yaptığı konuşmadan dolayı özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Dağlı dernek binasında yaptığı basın açıklamasında; "Büyüklerimizden Ermenilerin yaptıkları işkenceleri ızdırapları duyduğumuz için buna bir cevap vermek zorunda kaldım. Çünkü, Kozan'da yapılan zulümler, işkenceler büyüklerimiz ve atalarımız tarafından söyleniyordu ve söylemeye de devam ediyor. ABD'nin 1915 olaylarını sürekli Türkiye’yi aşağılayarak gündeme getirdiği şu günlerde, Ermenilerin dava açıp buradan güç sahibi ve mal sahibi olma mücadelesi verdiği günlerde kalkıp da “fırınlarda insanların yakılmadı” ifadeleri ile kamuoyuna açıklamasını ben esefle kınıyorum. Bunu yapan arkadaşın buna bir açıklama getirmesini sizin aracılığınız ile cevap vermesini ve özür dilemesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Kozan Şube Başkanı Mutlu Dağlı, ayrıca Ermenilerin Kozan Kalesi'ndeki Manastır ile ilgili olarak açtığı dava hakkında da sert açıklamalarda bulundu. Ermenilerin burada hiçbir hakkının olmadığının altını çizen Mutlu Dağlı, verecek bir karış topraklarının olmadığını ifade etti.