Anahtar Kelimeler: DARBE GİRİŞİMİNİN .

DARBE GİRİŞİMİNİN 8. YILI

DARBE GİRİŞİMİNİN 8. YILI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü, Kozan'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Program kapsamında ilk olarak 15 Temmuz gazisi Oğuzhan Konuralp, protokol tarafından evinde ziyaret edildi. Ardından, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görev yaparken 15 Temmuz gecesi hava saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Aytekin Kuru, Pekmezci Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı. Burada Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehit Aytekin Kuru ile birlikte diğer şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

 

Protokol mensupları daha sonra Şehit Aytekin Kuru'nun baba ocağını ziyaret etti. Burada baba Süleyman Kuru ve anne Esma Kuru ile bir dizi sohbet gerçekleştirildi ve aileye çeşitli hediyeler takdim edildi. Şehit ailesi ziyaretinin ardından, 15 Temmuz etkinlikleri Turgut Özal Bulvarı'nda yapılan yürüyüş ile devam etti. Vatandaşlar ve protokol mensupları ellerinde Türk bayrakları ile Göç Yolu üzerinde yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş, Türk Büyükleri Anıtı'na kadar devam etti ve burada bir program düzenlendi. 

 

Program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından, ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'de yaptığı 15 Temmuz ile ilgili konuşması canlı olarak yayınlandı. 15 Temmuz'u anlatan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. 

 

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, yaptığı konuşmada bütün şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ve gazilerimize uzun ömürler dilediğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

 

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Gece saat 00.13'te tüm camilerden sela okundu ve Türk Büyükleri Anıtı önünde sabaha kadar nöbet tutuldu. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri, Kozan'da bu şekilde tamamlandı.