Anahtar Kelimeler: Değerlerimiz markalaşıyor

Değerlerimiz markalaşıyor

Değerlerimiz markalaşıyor

Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Adana´nın sahip olduğu değerlerin markalaştırılması amacıyla ?Coğrafi İşaret? alabilecek ürünlerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın´da k

Kozan Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile geçtiğimiz aylarda 3 ürünün markalaşması adına başvuru yapılmıştı. Yapılan o başvuru süreci devam ediyor. Fatih Aydın daha önce markalaşması için başvurusu yapılan ürünlerin başvuru sürecinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 5 ürünün daha başvurusunun yapılacağını kaydetti. Bu 5 ürünün değerlendirilmesi de yapılan toplantıda gerçekleştirildi.

Katran menteri, Saimbeyli kirazı, Kötün domatesi, mezla balı ve Tufanbeyli´nin fasulyesi önümüzdeki günlerde markalaşması için başvurusu yapılacak ürünler arasında.

Adana Valilik Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen ürün değerlendirme toplantısında markalaşması için başvurusu yapılan ürünlerin en çok Kozan´dan teklif edildiği kaydedildi. Adana´nın merkez ve kırsalda bulunan 15 ilçesi arasında Kozan en çok ürün başvurusu yapan ilçe unvanını da almış oldu.

Bir ürünün değer kazanması için ve ülke piyasasında ve dünya piyasasında yer alabilmesi için ürünün markalaşması gerekiyor. Bu nedenle Kozan´ı ve bölgeyi temsil edecek herhangi bir ürünün marka değeri kazanarak piyasaya sürülmesi ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

/resimler/2019-6/17/1530272285580.jpg