Tarih: 16.09.2024 12:12

Denetimlerde Silah ve Uyuşturucu Ele Geçti

Facebook Twitter Linked-in

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 09 Eylül 2024 ile 16 Eylül 2024 tarihleri arasında ilçede gerçekleştirilen güvenlik çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Haftalık denetimler kapsamında, ilçenin çeşitli noktalarında yapılan uygulamalarla suç ve suçlulara karşı etkin mücadele yürütüldü.

Bu süre zarfında yapılan şok uygulamalarda, 25 noktada toplam 180 emniyet personeli görev aldı. Denetimler sonucunda 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 3 adet mermi ele geçirildi. Ayrıca, modifiyeli araçlara yönelik yapılan denetimlerde 14 araç hakkında işlem yapılırken, trafik kurallarını ihlal eden 48 motosiklet sürücüsüne çeşitli idari para cezaları uygulandı. Denetimler sonucunda 13 araç ve 5 motosiklet trafikten men edildi.

Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında, 8.02 gram uyuşturucu madde ve 23 adet sentetik uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi. Ayrıca, dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi, ruhsatsız ve ateşli silah bulundurma suçundan 9 ay hapis cezası bulunan bir kişi ve taksirle ölümlü trafik kazası nedeniyle aranan bir kişi yakalanarak sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —