DENİZ CAN UÇAR KOZAN’A DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK DÖNDÜ

DENİZ CAN UÇAR KOZAN’A DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK DÖNDÜ

Kozan İzcilik Spor Kulübü sporcusu Deniz Can Uçar, Moldova'da düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda adını dünya şampiyonları arasına yazdırarak büyük bir başarıya imza attı.

Kozan’da muhteşem bir şölenle karşılanan Uçar, sevdikleri ve sporseverlerle mutluluğunu paylaştı.

Karşılama törenine Deniz Can Uçar’ın yakınları, arkadaşları ve çok sayıda sporsever katıldı. 

Kozan İzcilik Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kaan Cengiz konuşmasında, “Bugün burada toplanma sebebimiz dünya şampiyonasında büyük bir zafer elde etmiş olmamızdır. Bu şampiyona, sadece bilek güreşi dünyasının en iyilerini belirlemekle kalmayıp, aynı zamanda dayanıklılık, azim ve spor ruhunun bir simgesi olmuştur. Deniz Can, bu şampiyonada sadece rakiplerini yenmekle kalmadı, aynı zamanda bize sporun ne kadar büyük bir tutku olduğunu bir kez daha gösterdi. Onun başarısı, genç sporcularımıza ilham kaynağı olacak ve bilek güreşi sporunun daha da ileri gitmesine katkı sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

Antrenör Zahit Emre Sönmez ise, “Zorlu bir süreç geçirdik. Bir yıllık bir emek var, bu başarı için geçen bir yıl boyunca birçok detaya dikkat ederek ve disiplinle çalışarak bu başarıyı elde ettik. Geçmişte de benzer başarılar elde etmiştik ama Kozan’a duyuramamıştık. İnşallah başarılarımız devam edecek ve duyurmaya devam edeceğiz. Geçmişte de üç sporcumuz milli sporcu olarak Türkiye’yi temsil etti. Şimdi ise en büyük derecemizle Deniz Can, dünya şampiyonluğunu elde etti. Bundan sonra hedefimiz hep dünya şampiyonluğu olacak. Tüm Kozan’ın gençlerini de bu çalışmalarımıza davet ediyoruz,” dedi.

Dünya şampiyonu Deniz Can Uçar ise, “Bu yarışmaya giderken hepinizin desteğini çok fazlasıyla gördüm. Yarışma sırasında da sizin için, Kozan için, Türkiye için savaşmam gerektiğini biliyordum ve başardım. Şampiyon olmak zor ama onu sürdürmek daha da zor. Sizin desteğinizle bu şampiyonluğu uzun süre sürdüreceğimize inanıyorum. Daha yeni şampiyonluklar almak istiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Tören sonunda Uçar ve antrenörüne çeşitli ödüller takdim edilirken, Kozan’da bir dünya şampiyonuna sahip olmanın gururu yaşandı.