Anahtar Kelimeler: Depreme kadar hazırlıklıyız

Depreme ne kadar hazırlıklıyız?

Depreme ne kadar hazırlıklıyız?

Kozan konum itibariyle yüksek derecede deprem bölgesi. Zaman zaman küçük şiddetlerde de olsa merkez üssü Kozan olan depremlerle sallantılar yaşıyoruz.

Gazeteci Cezmi Volkan Varan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Kozan´ın depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu sordu? Yetkililerin oluşabilecek herhangi bir deprem sonrasında aldığı tedbirlerle ilgili olarak ne tür çalışmalar yaptığını sosyal medya paylaşımından sorguladı.

Cezmi Volkan Varan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

?Yaz aylarında aklıma hep depremler gelir ? Kozan´da en son ne zaman bir topyekün afet tatbikatı yapıldı hatırlamıyorum. Allah göstermesin, deprem hareketliliğinin sürekli olduğu bir bölgedeyiz. Bir deprem olduğunda mahallelerin toplanma alanları nereler ? Kaymakamlık, belediye ve onlara bağlı kuruluşların ne tür hazırlıkları var ? Kağıt üzerinde yapılan ve heryıl tarihi değiştirilerek imzaya sunulan görevlendirmeler eğitimle perçinleniyor mu ? Afet ile karşılaşınca "kader" deyip kenara mı çekileceğiz ? Ben bir vatandaş olarak soruyor ve uyarıyorum! Nasıl bir hazırlığımız var ? Felaket tellallığı yapmak istemem ama olası bir depremde kargaşa ve kaos istemiyorsak hazırlıklı olmalıyız? dedi.

Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşlar deprem ile ilgili olarak bugüne kadar hangi tür çalışmaları yaptı? Vatandaşlar oluşabilecek deprem sonrasında hangi yolları izleyerek nerelerde toplanacak? Bu sorular gerçekten merak konusu.

Deprem olma olasılığı yüksek bir bölgede olmamız sebebiyle bu önlemlerin daha duyarlı bir şekilde alınması gerektiğini bir kez daha kamu adına yetkililere soruyoruz. Bazı yaşanacak acı olaylardan sonra;
 ?Keşke şu önlemler alınsaydı. Keşke böyle olmasaydı? gibi cümleleri duymak veya görmemek için tedbirleri önceden almalıyız. Alınacak her türlü tedbir vatandaşın oluşacak depremlerde daha sağlıklı bir şekilde hareket etmesini sağlayacaktır. Gazeteci Cezmi Volkan Varan´ın gündeme taşıdığı deprem konusunun yetkililerin dikkatini çekerek daha fazla önlem alınması noktasında etkili olmasını temenni ediyoruz.