DEPREMZEDE VATANDAŞ YOLDA BULDUĞU CÜZDANI EMNİYETE TESLİM ETTİ

DEPREMZEDE VATANDAŞ YOLDA BULDUĞU CÜZDANI EMNİYETE TESLİM ETTİ

Kozan’da, depremzede bir vatandaş, yolda bulduğu cüzdanı hiç düşünmeden emniyete teslim etti. Cüzdanın içerisinde 3350 TL para bulunuyordu.

Emniyet yetkilileri, cüzdanı kaybeden kişiye ulaşıp içindekilerin eksiksiz olarak teslim etti.

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremden etkilenen İsmail Abacıoğlu, sonrasında Kozan’a yerleşerek burada çalışmaya başladı. Bugün sabah saatlerinde Şevkiye Mahallesi Çanaklı Caddesi üzerinde yürürken yerde bir cüzdan buldu. Cüzdanı yerden alıp çevredeki insanlara sordu ancak sahibini bulamadı. İçerisinde bir miktar para olan cüzdanı aldığı gibi emniyete götürdü.

Emniyet yetkilileri, cüzdandaki kimlik bilgileri sayesinde sahibine ulaştı. Cüzdan sahibi Yeter Yaşar, cüzdanını kaybettiği için o esnada zaten emniyete başvurmuştu. Müjdeli haberi alan Yeter Yaşar, eşi Muhammed Yaşar ile birlikte emniyete geldi ve cüzdanı bulan İsmail Abacıoğlu’na teşekkür etti.

İsmail Abacıoğlu, Bayram öncesinde cüzdanını kaybeden kişinin mağduriyetini anladığını belirtti. İçerisindeki paranın sahibinin önemli bir ihtiyacını karşılayabileceğini düşündüğünü dile getiren Abacıoğlu, cüzdanı bulduktan hemen sonra emniyete teslim ettiğini ifade etti. Depremzede olduğunu belirten Abacıoğlu, depremzedelerin yaşadığı zorlukları vurguladı ve böyle bir davranış sergilemekten mutluluk duyduğunu, vicdanının rahat olduğunu söyledi.