Anahtar Kelimeler: PROJE TESTTEN GEÇTİ

DEV PROJE TESTTEN GEÇTİ

DEV PROJE TESTTEN GEÇTİ

Kozan Belediyesi, yıllardır yağmur suyu nedeni ile göle dönen caddeler ve yaşanan su taşkınları için drenaj çalışmaları yoğun yağmur yağması nedeni ile testten geçerek kendini ispatlamış oldu.

Kozan Belediyesi, yıllardır yağmur suyu nedeni ile göle dönen caddeler ve yaşanan su taşkınları için drenaj çalışmaları yoğun yağmur yağması nedeni ile testten geçerek kendini ispatlamış oldu.

 

Kozan Belediyesi Şantiye ekipleri tarafından, ilk etabı Cumhuriyet Mahallesi Remzi Oğuz Arık bulvarı üzerindeki, Şevkiye Mahallesini Cumhuriyet Mahallesine bağlayan yeni köprüde yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından temin edilen 900 adet 1200´lük beton büzlerin döşenmesine başlamıştı. Başlatılan ilk etap çalışmaları 6 ayda tamamlanmasının ardından Kozan Belediyesi Yol Şantiye Şefliğine bağlı ekipler Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ ün talimatları doğrultusunda çalışmaların 2. etabı olan Saimbeyli Caddesi ile Kozan Tedaş kavşağı arasında kalan bölümünün çalışmalarına başlamasının ardından 2. Etap çalışmaları da 2 ay gibi kısa bir zaman dilimi içersinde bitirilmesinin ardından Adnan Menderes Parkı çevresini içerisine alan Hazer Sokak çalışmaları da 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

 

KOZAN´IN MAKÛS TALİHİNİ YENME PROJESİ

 

Başlatılan ve bugüne kadar tamamlanan çalışmanın Kozan´ın makûs talihini yenme projesi olduğunu söyleyen Başkan Öztürk; ?Kozan´ın makûs talihini yenmek için ilk hamleyi Cumhuriyet´in kurulmasından bu yana varlığını sürdüren Cumhuriyet Mahallesinden başlattık. Buranın tamamlanmasının ardından Saimbeyli Caddesi ile Fehmi Özel Türkay Caddesi, yine ardından Adnan Menderes parkının çevresini de kapsayan Üstün Sokak etabı da başarı ile tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağmurlarda ilk sınavını veren projelerlimiz, başarı ile geçerek halkımızdan tam not aldılar. Bugün mezarlığımızın önündeki biriken sularla da son vereceğiz ve ardından Irmak Caddesi - adliye civarı yapılacak. Amacımız Kozan halkımızı yağmur suyu derdinden kurtarmaktır diyen Musa Öztürk; içme suyu şebekelerinde değişeceği müjdesini verdi.

 

İÇME SUYU HATLARI DEĞİŞECEK

 

Kozan halkına eskiyen içme suyu hatlarını değiştirme sözü verdiğini hatırlatan Başkan Öztürk, konu ile ilgili ASKİ ile ortak bir proje hazırlandığını belirtti. Yakında çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Öztürk; ?İnşallah bu senenin sonundan itibaren eski su borulardan kurtulacağız. Kozan layık olduğu sağlıklı suya kavuşacak. Ayrıca Üstün Sokak´ ta yaptığımız çalışmalarda kaldırım yenilemesinin yanı sıra su hatlarında yeniledik. ? dedi.