Tarih: 21.01.2021 15:18

Devlet Saimbeyli’nin kapılarını dünya turizmine açıyor

Facebook Twitter Linked-in

Saimbeyli Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ilçedeki eğitimcilerden oluşturduğu proje ekibi ile geçmişin izlerini taşıyan Ortaçağ dönemine ait Saimbeyli Kalesi, endemik tür Mavi Kelebekleri, Obruk Şelaleleri ve Hançer Kanyonu’nu  turizme kazandırılarak ilçe ekonomisinin canlandırılması için harekete geçti. 

Hançer Kanyonu üzerinde özellikle cam teraslı her yıl ilk etapta binlerce yerli ve yabancı turistin ilçeye gelmesini sağlayacak ve 500 bin turist hedefinde bir çalışma Kaymakamlık proje ekibi tarafından yürütülürken Eko turizm ve doğa sporlarının ilçede yapılması içinde proje ekipleri ile birlikte çalışmalara hızla başlandı.

4 ay önce ilçeye atanan Saimbeyli Kaymakamı Fırat Kadiroğlu Saimbeyli’nin mavi kelebekleri ve doğa turizmi ve yöre halkının ürettikleri kilimler ile marka bir ilçe yolunda devletin desteği ile kalkınacağını kaydetti.

Baharda Sadece Saimbeyli’ye gelen doğa tutkunlarına bölgeye özgü kelebek çeşidi Mavi Kelebek ile doğa gezisi yapma imkanı bulunan ilçede yazın doğa harikası ve her yıl bölgeden onlarca kişinin geldiği Obruk Şelalesi doğa ile baş başa dinlenme imkanı sunuyor. Öte yandan her mevsim fotoğraf tutkunlarının objektifleri farklı tonlar ile poz verirken Hançer kanyonu ilk kez tanıtıma kapılarını açacak.

“Saimbeyli Torosların gözbebeği”

Tarih ve doğanın keşfedilmemiş bir cenneti olarak ilçenin doğal güzelliklerini dünya turizmine kazandırma hedefinde olduklarını ifade eden Kaymakam Kadiroğlu, “ İlçemizde inanılmaz bir turizm potansiyeli var ve bunun yüzde 10’u kullanılmakta. Yakın illerimiz ve çevremizde bunu bilen sayısı çok az. Kaymakamlık bünyesinde turizm ve tarım için proje ofisi kurduk. Projeler ile ilçemizi dünya turizminin göz bebeği yapma istiyoruz.  Sayın Valimiz Adana’mızın turizm yönünden gelişmesi için tüm desteği veriyor. Turizm tarım yönünde projeler yaparak eğitimcilerle oluşan mesai gözetmeden çalışan ekibimiz var.  Saimbeyli kalemiz, hançer kanyonu, mavi kelebeklerimiz, Obruk Şelalemiz var. Saimbeyli Torosların göz bebeği konumunda” dedi. 

Kamp alanı yapılacak çok fazla yeri olduğunu söyleyen Kadiroğlu “ Turizm potansiyeli çok yüksek.  Eko turizm olarak kelebek çeşitliliğinin yüzde 40’ı bu ilçemizde bulunmakta. İlçemiz ilkbahar yaz ve sonbaharda turizm potansiyeli var. İlçemizdeki meşhurları saymakla bitmez ama dünyaya ihraç edilen kirazımız, el dokuması kilimlerimiz var. Amacımız bunu Dünya’ya anlatarak turizmden ilçemizin hak ettiği payı alması bekliyoruz. Binlerce yıllık tarihe sahip muhteşem doğal güzellikleri olan mavi kelebekler ile birlikte tüm vatandaşlarla birlikte ziyaret etmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Saimbeyli geleceği için Turizm projeleri hızla hazırlanıyor

Saimbeyli’nin turizm, tarım ve el sanatları konusunda gelişmesi için Kaymakam Fırat Kadiroğlu’nun önderliğinde yoğun bir mesai yaptıklarını kaydeden Proje Koordinatörü Öznur Kara Peynirci “ Hançer kanyonunu başta olmak üzere ilçemizdeki tarihi ve doğal güzellikleri hedef aldık. Henüz keşfedilememiş ilçemizde bilinmeyen bir konumda olan kanyonumuzu geliştirip cam terasları ile eko turizme kazandırmak için proje çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.  

Proje ekibinde yer alan Erhan Sarıtosun ise ilçenin gelişmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek “ Saimbeyli kalesi, Hançer Kanyonu, Obruk Şelalesi bölgemizin önemli turizm potansiyeli olan yerlerimiz. Turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalarız hızla sürüyor” dedi.

Adana merkeze 150 kilometre uzaklıkta olan ve Torosdağı’nın kızılçam ormanları içinde 14 bin 764 nüfuslu ilçede Turizm yatırımı ile ilçenin ekonomik ve sosyal hayatının gelişerek ilçe ekonomisinin de canlanması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —