Anahtar Kelimeler: Devlet İşleri göreve

Devlet Su İşleri göreve

Devlet Su İşleri göreve

Kozan'ın ortasından geçen Tabak Deresi geçtiğimiz yıllarda Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmişti. Dere ıslah edildi ama dere içerisindeki pislik görenleri hayrete düşürüyor.

Ağlıboğaz, Aslanpaşa, Tavşantepe Mahallesi gibi büyük mahallelerin ortasından geçen Tabak Deresi geçtiğimiz yıllarda Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmişti. Derede, herhangi bir su baskınına karşı önlem amaçlı tedbirler alınmıştı. Yapılan bu ıslah çalışması ile birlikte derenin temizlik işleri de kolaylaşmıştı. Ancak görülen o ki, Tabak Deresi içerisindeki pislik hiç temizlenmiyor.

Dere içerisinden yükselen küçük çalılılar, duvarların içerisinden çıkan ağaçlar, içinin pisliği gerçekten görülmesi istenilmeyen bir durumda. Kış aylarında olmamız sebebiyle dere taşkınlarının önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Dere ıslah ve temizlik çalışmaları insanların sağlığı açısından da çok önemli. Bu tür yerler mikropların hızlı bir şekilde yayılabileceği bir popülasyona sahiptir. Bundan dolayı hem insan sağlığı açısından, hem de oluşabilecek sel felaketlerine karşı derenin tıkanmaması için dere içerisinde bulunan temizlik çalışmalarının periyodik aralıklarla yapılması gerekiyor.

Öngörülere göre; dere içerisindeki temizlik çalışması birkaç yıldan bu yana yapılmamış. Yapılmış olsaydı, dere içerisinde büyüyen çalılar ve ağaçlar bu kadar büyümeyecekti. Bu da dere temizlik çalışmalarının yapılmadığının apaçık göstergesidir. Geçtiğimiz yıllarda tamamen devlet bünyesine geçen Devlet Su İşleri’nin başında devlet tarafından atanan yönetici bulunuyor. Bu yetkili ve personellerinin bu tür konularla ilgilenmesi gerekmiyor mu? Bu tür sorunların giderilmesi noktasında Devlet Su İşleri'nin önemli adımlar atarak sorunları çözmesi gerektiği aşikardır.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Devlet Su İşleri'nin bu bölgedeki yöneticilerine sesleniyoruz. Tabak Deresi'nin ve size ait olan diğer kanallardaki temizlik çalışmalarının mutlak surette yapılması gerekiyor. Bu temizlik çalışmaları yapılmadığı takdirde önümüzdeki bahar ve yaz aylarında hem pislikle, hem de sinekle mücadele etmek zorunda kalacağız.