Anahtar Kelimeler: PAZAR ARAŞTIRMASI EĞİTİMİ

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI EĞİTİMİ

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI EĞİTİMİ

Kozan Ticaret Borsası koordinatörlüğünde ihracatçı ve ihracat yapmayı düşünen üyelere yönelik dış pazar araştırması eğitimi verildi.

 

 

Kozan Ticaret Borsası tarafından organize edilen toplantı, Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Adana Sanayi Odası Projeler Koordinatörü Gülhan Özdemir'in eşliğinde, dış ticarette pazar araştırması konusunda en donanımlı web sitesi olan TRADE MAP’ın kullanımı ve site üzerinden elde edilen verilerin işlenmesi konusunda uygulamalı eğitim yapıldı.

Toplantıya ihracat yapan ve yapmayı düşünen firma temsilcileri katıldı. İhracat konusunda dünyanın en donanımlı altyapısına sahip olan TRADE MAP’in kullanımı hakkında bilgiler verilirken, sitenin nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu. Üretilen ürünlerin dış pazara ihracat edilmesi noktasında, yaşanılan sıkıntılarında giderilmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

İhracat yapan firmalar ürünlerinin dış pazarda yer bulması konusunda yeterli bilgilendirmelerin yapılarak konular üzerinde bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizdiler. Kozan Ticaret Borsası ve Kozan Ticaret Odası’da dış ticaret konusunda Odalar ve Borsalar Birliği koordinatörlüğünde ve bakanlıklar düzeyinde gerekli çalışmaları yapıyorlar.