Anahtar Kelimeler: Dışarıdan bakıldığında Kozan

Dışarıdan bakıldığında Kozan

Dışarıdan bakıldığında Kozan

Adana'nın büyük ilçeleri arasında yer alan Kozan özellikle son birkaç yıl içerisinde adı hiç de iyi anılmayan ilçeler arasına girdi. Dışarıdan bakıldığında Kozan birçok olayın yaşandığı şehir olarak görülüyor.

Tarihi, doğası ve tarımı ile ön plana çıkması gereken Kozan, maalesef yaşanan olumsuz haberlerle gündeme geliyor. Dışarıdan bakıldığında; tefecilik, illegal iddaa merkezi, fuhuş çetesinin merkezi, faizcilik, oto kurşunlama, işyeri kurşunlama, adam yaralama, cinayet, aile içi şiddet vs… daha birçok konuda olaylarla anılıyor. Kozan bu tür olumsuz haberlerle gündeme gelmemelidir. Toplum olarak daha dikkatli ve duyarlı davranmalıyız. Kozan’ın tarih, doğa turizmi, tarım ve hayvancılık ile ön plana çıkması gerektiğini anlamış olduk.

Bu tür olumsuz haberler Kozan dışında yaşayan insanların aklında çeşitli soru işaretleri bırakıyor. Sanki her olayın yaşandığı merkez Kozanmış gibi davranılıyor. Bu da bizleri gerçekten çok üzüyor. Keşke sanayisi gelişmiş, yolları tamamlanmış, kendi içinde karın darlığı yüzünden birbirini çekemeyen insanların olmadığı, narenciyesi ile, tarih turizmi ile, doğa turizmi ile ön plana çıkmış bir ilçe olabilseydik ama maalesef olamadık, olamıyoruz, böyle giderse de olamayacağız. Kötülüklerin merkezi gibi anılmak Kozanlı için gerçekten içler acısı bir durum. Insanlar bütün olayları okudukça ve gördükçe Kozan’a gelmek istemiyorlar. Siz dışarıdan baktığınızda Kozan’ı nasıl görüyorsunuz? Durum hiç de iyi değil. Narenciyenin merkezi olmamıza rağmen hala kuramadığımız narenciye kooperatifi, “görüşüyoruz” diyerek fazla yatırımın yapılmadığı Kozan Organize Sanayi Bölgesi, 30-40 yıldır bitirilemeyen Mansurlu Kayseri yolu, yıllardır yapılmayı bekleyen arıtma tesisi, Anavarza Antik Kenti restorasyonu, Kozan Kalesi'nin Restorasyonu, iyi tarımın yapılması… daha birçok konuda maalesef durumumuz içler acısı. Hep birlikte bu tür olayların yaşanmaması için toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Kozan’ın adı dışarıda her alanda iyi anılmalı. Aksi takdirde hiçbir gelişme sağlayamayacağız. Her şeyden önce kendi iç hesaplaşmalarımızı da bitirmemiz gerekiyor. Hani diyorlar ya; “Kozan’ın menfaatine olan her İşte biz varız” Kozan'ın menfaatine olacak olaylarda yan yana gelmeliyiz. Unutmayalım ki, “BAŞKA KOZAN YOK”