Dışarıdan gelen cenazeler ortada mı kalacak?

Dışarıdan gelen cenazeler ortada mı kalacak?

Dışarıdan gelen cenazeler ortada mı kalacak?

Cenazesi Kozan’a dışarıdan gelen veya evlerinde vefat eden kişilerin cenazeleri defin öncesi Kozan Devlet Hastanesi morgunda bekletilip, cenazelerin bir çoğu Kozan Devlet Hastanesi’ne ait gasilhanede yıkanarak son yolculuğuna uğurlanıyordu.

Kozan Devlet Hastanesi idaresi cenaze hizmetlerinin yasalar nezdinde belediyelere ait olduğuna atıfta bulunularak, Kozan Devlet Hastanesi’nde vefat  eden kişilerin dışında kalan cenazelere morg ve gasilhane hizmeti vermeme kararının ardından bir çok cenaze sahibi sorun yaşamaya başladı.

Kozan Devlet Hastanesi, dışarıdan gelenlere cenaze hizmeti vereceği yönünde bir sorumluluklarının bulunmadığına dikkat çekerek; “Cenaze hizmetleri belediyelere bağlı birimlerdir. Kozan Devlet Hastanesi sadece kendi cenazelerinde hizmet verecektir.”

Kozan Devlet Hastanesi’nin aldığı kararın ardından evlerinde vefat eden cenazeleri ile aslen Kozanlı olup, şehir dışında ölen kişilerin bekletilmesi gereken cenazelerinin nerede, hangi şartlarda muhafaza edileceği gizemini koruyor. Konunun muhatabı olarak gösterilen Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Cenaze Hizmetleri ve mezarlık müdürlüğünün çözüm bulması bekleniyor.