Anahtar Kelimeler: Doğal 2018 Geliyor

Doğal Gaz 2018´de Geliyor

Doğal Gaz 2018´de Geliyor

KOZAN´A BÜYÜK MÜJDE

K.Ekspres- Bundan bir süre önce başlatılan, ilçeyi doğal gaz ile buluşturma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.Yapılan girişimler sonucunda ilçemize 2018 yılı içerisinde doğal gaz hattı döşenmeye başlanacağı bildirildi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş´den yapılan açıklamada 2018 yılı Aralık ayında gaz verme işlemine başlanacağı belirtildi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Kozan Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak ilçeye doğal gaz getirilmesi için Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e yetki vermişti.Meclisten yetki alan Öztürk, ilgili kurumlara Kozan´a doğal gaz getirilmesi talebinde bulunmuştu. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Adana AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı´nın konuyu yakından takip etmeleri sonucunda çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Adana Milletvekili Tamer Dağlı´ya Botaş tarafından gönderilen yazıda Adana iline bağlı toplam 4 ilçeye 2018 yılı sonuna kadar doğal gaz boru hattının ulaştırılacağı kaydedildi. Ayrıca Kozan Belediyesi´nden de yeni bir meclis kararı isteneceği belirtildi.Konu ile ilgili birer açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Adana Milletvekili Tamer Dağlı ortak amaçlarının Kozan olduğuna dikkat çektiler.

 

Öztürk; ?Halka hizmet Hakka hizmettir. 2018´de başlayacak çalışmalar ilçemize hayırlı olsun.?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Doğal gaz öncelikle medeniyet demektir. Kadınlarımız mutfaklarında şu anda 80 liralık 12 Kg´lık mutfak tüpü kullanıyorlar. İlçemize doğal gazın gelmesi ile birlikte aylık giderleri 15TL´ye kadar düşecektir. Evlerimizdeki ısınma problemi de daha düşük maliyetle çözülmüş olacak ve doğal gaz sanayi alanında da kullanılabilecektir. Bilindiği üzere doğal gazın ilçemize gelmesi için belediye meclisimizi kasım ayında olağanüstü toplayarak meclis kararı aldık. Meclis üyelerimiz, doğal gaz ile ilgili çalışma ve görüşmeleri takip edebilmemiz amacı ileyetkiyi bana verdi. Meclisimizin verdiği yetki ileilgili birçok kurumla görüşmeler yaptık, siyasi olarak da adımlar attık. Bu süreçte hemşehrimizAK Parti Milletvekili Sayın Tamer Dağlı´nınçalışmalarımıza katkısı ve emeği olmuştur. Yürüteceğimiz çalışmalar neticesinde Kozanımıza doğal gaz hattının döşenmesi çalışmalarıEnerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 2018 yılı yatırım gündemine alınacaktır. İlçemize ana doğal gaz hattının yapılması çalışmalarını BOTAŞ üstlenecektir. Her zaman dile getirdiğimiz üzere ?Halka hizmet Hakka hizmettir? ilkesi doğrultusunda Kozanımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz.2018´de başlayacak çalışmaların ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Kozanımız hizmetlerin en güzeline layıktır diyoruz.?/resimler/2017-3/31/1150243189149.jpg

 
 

Dağlı ?Zorlu bir süreci başarı ile aştık?

Dağlı; Öncelikle hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Amaç halkımıza hizmet, seçildiğimiz ilk gündeki hizmet aşkımız ara vermeden devam ediyor. Bir çok ilimizde ve ilçemizde doğal gaz kullanılıyor. Buna en açık örnek hemen yanı başımızdaki Kadirli ilçemizdi. Yıllardan buyana vatandaşlarımız soruyordu Kadirli de bulunan doğal gaz neden Kozan´da yok?  diye haklı olarak bizlerde cevap veremiyor idik. Milletvekili seçilmemin ardından doğal gaz konusunu hep ön planda tuttum. Ve bu fikrimide diğer milletvekili arkadaşlarımla paylaştım. Uzun ve meşakatli bir sürecin ardından doğal gazın ayak seslerini duyurduk. Tarafıma gönderilen mektupta Adana ilimize bağlı Kozan ilçemizin yanısıra 3 ilçemize daha doğal gaz ulaştırılacak. Gönderilen mektupta 2018 yılı sonunda Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık ve Karaisalı´ya doğal gaz hattı döşenecek. İlçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Elbette bu süreç zorlu bir süreçti. Bu süreçi hep birlikte el ele vererek aştık. Bu ilçelerimiz adına kazanılmış büyük bir zaferdir ? dedi.