Haberi Sesli Oku

DOLANDIRICILARA VE ŞİDDETE KARŞI KAPSAMLI HAREKAT!

DOLANDIRICILARA VE ŞİDDETE KARŞI KAPSAMLI HAREKAT!

Tufanbeyli Jandarma Komutanlığı, 22-30 Eylül 2025 tarihleri arasındaki bir haftalık sürede 137 vatandaşı dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgilendirdi.

Aynı dönemde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve KADES uygulamasına dair de 32 vatandaşa bilgilendirme yapıldığı açıklandı. Güvenlik güçleri, çalışmaların süreceğini bildirdi.

Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşların güvenliğini artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, 22-30 Eylül 2025 tarihleri arasında önemli bir bilgilendirme serisi gerçekleştirildiği belirtildi. Bu kapsamda, özellikle son dönemde artış gösteren dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi amacıyla 137 vatandaşa detaylı bilgilendirme faaliyeti düzenlendi. Yapılan bu çalışmalarla vatandaşların dolandırıcılık teşebbüslerine karşı uyanık olmaları hedeflendi.

Aynı zaman diliminde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mücadelesi kapsamında da çalışmalar yapıldı. Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)’in tanıtımı ve etkin kullanımı hakkında 32 vatandaşa bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilerek, acil durumlarda etkin müdahale imkânlarının duyurulması sağlandı.

Tufanbeyli Jandarma Komutanlığı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam edileceğini duyurdu.