Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı Kabri Başında Anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı Kabri Başında Anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Türkiye Gazetesi yazarı İsmet Atlı, vefatının 10. yılında Kozan'da kabri başında anma töreniyle anıldı. Törene ilçe protokolü, ailesi, sevenleri ve sporcular katıldı.

1931 yılında Kozan'da doğan İsmet Atlı, 1960 yılında İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda güreş dalında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 29 yaşındayken elde ettiği bu zaferle Türkiye'ye büyük gurur yaşatan Atlı, sadece sporculuğuyla değil, aynı zamanda Türkiye Gazetesi yazarlığı ve şiirleriyle de adından söz ettirdi.

10 yıl önce vefat eden Atlı için bugün kabri başında anma töreni düzenlendi. Programa Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, Kozan Belediye Başkanlığı seçiminde birinci çıkan ve aile büyüğü Mustafa Atlı, İsmet Atlı'nın kardeşi Hüseyin Atlı, Atlı ailesi yakınları, güreşçiler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Konuşma yapan Mustafa Atlı, Kozan'a yeni bir "İsmet Atlı Er Meydanı" yapılacağını ve ata sporunda Kozanlı gençlerin başarısının artması için tüm sporcuların destekleneceğini kaydetti. Atlı, İsmet Atlı'nın milliyetçiliği ve cesur duruşuna değinerek, yeni nesillere örnek bir insan olduğunu vurguladı.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de İsmet Atlı'nın Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmanın herkese nasip olmayan bir sporcu olduğunu belirterek, "İsmet Atlı'nın çalışkanlığı, spora olan öncülüğü, gençlere olan desteği, gazeteciliği ve ülkesine olan sevdası ile devlet Övünç Madalyası almış bir büyüğümüzdür" dedi.

 

Törende ayrıca İsmet Atlı'nın yaşamına ve başarılarına dair bilgiler verildi ve anısına saygı duruşunda bulunuldu.