DURU ÇİFTÇİ EKSPRES´TE

DURU ÇİFTÇİ EKSPRES´TE

Yaptığı sosyal projeler ile bir Kozan sevdalısı olarak bilinen KOZVAK başkanı Duru Çiftçi, köşe yazıları ile gazeteniz Kozan Ekspres´te.

 

Yıllardan bu yana iş hayatındaki başarıların yanı sıra, sosyal alandaki başarıları ile bilinen ve tanınan Kozan´ lı hemşehrimiz Duru Çiftçi gazetemizin 428. sayısından itibaren köşe yazılarına başlıyor.

Kozan Ekspres ailesine yazıları ile renk katacak olan duru çiftçi Kozan Ekspres Gazetesi ve yazıları ile ilgili şunları söyledi. " Kozan Ekspres Gazetesi yaklaşık olarak 10 yıldan bu yana haftalık olarak istikrarlı ve seviyeli olmanın yanı sıra birilerine veya bir tarafa enjekte olmadan başarılı bir şekilde yayın hayatını sürdürüyor. Gazetenin sahibi Hüseyin kardeşimle de uzun bir zamandan buyana bir muhabbetimiz var. Sürekli olarak Kozan üzerine sohbetler gerçekleştiriyoruz. Böyle bir sohbetimizde yazılar söz konusu oldu. Yazmam durumunda gazetemizin her zaman yanımda olduğu ifadesi üzerine yazma kararı aldım. Yazılarımda genelde Kozan olacak." dedi. Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes ise Duru Bey gibi bir Kozan sevdalısının aramıza gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum" dedi

 

Duru Çiftçi kimdir

O bir Kozan sevdalısı

Kozan sevdalıları olan Avukat Nabi  Çiftçi ve Mevzune Çiftçi´ nin oğulları

1954  yılın soğuk bir ocak günü Kozan´da doğdu (babası ile aynı gün 13 Ocak )

Sırasıyla Kozan İnkılâp, Çukurova Koleji, Kozan lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu, halen hayat üniversitesinde, tez konusu KOZAN olan doktorasını yapmakta.

Uzun dönem yedek subay görevini Ağrı´da tamamladıktan sonra 1979 yılında Çukobirlik Ticaret servisinde başladığı iş hayatı, Price Waterhouse Adana ofis sorumlusu, Ak sigorta Adana bölge Müdürlüğü, Egebaltica sigorta genel müdür yardımcılığı görevleri ile devam etti.

2001 -2005 yılları arasında Birleşmiş milletler bünyesindeki Kosova Merkez bankasında kayyum olarak görev yaptı ve Kosova´daki ilk büyük özelleştirme ihalesine imza attı.

 

2006 yılı ve sonrası Çufaş fuarcılığın Yönetim kurul başkan yardımcılığı ve Genel müdürlüğünü üstlendi 2009 yılında da bir süre Altın Koza aş Yönetim Kurulu başkanlığını yürüttü. Bu süreçte Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına danışmanlık yaptı.

Halen kendin şirketini yönetmekte çeşitli yurt içi ve dışı şirketlerde Yönetim Kurulu üyeliği ve danışmanlıklar yapmakta.

İyi derecede İngilizce bilir Babadan iyi bir Beşiktaşlıdır iyi bir Beşiktaşlı olan Babası rahmetli Nabi çiftçi´nin oğlu olmaktan ve yine iyi bir Beşiktaşlı olan kayın pederi rahmetli Şevket Gedik´in damadı olmaktan hep gurur duydu onları hep kendine idol  olarak aldı.

Hem annem hem de kayınvalidem gerçek birer Cumhuriyet ve Atatürk kadınları Kozanlı kadınların genç kızların onları örnek almalarını diliyorum, şahsen ben her ikisinden de çok şeyler öğrendim

Nihan Çiftçi ile evli bir kızı bir oğlu var, Kızı su avukat Oğlu Kozan işletmeci. Ailede BJK 4 - 0 galip.

Duru Çiftçi KOZVAK´ ın 24 kurucu mütevelli heyet üyesinden birisi ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor, hanımıyla birlikte BJK kongre üyesi, ATDSK üyesi, Adana ODTÜ mezunları derneği üyesi.



Anahtar Kelimeler: DURU ÇİFTÇİ EKSPRES