Anahtar Kelimeler: EFSANE BAŞKAN ANISINA

EFSANE BAŞKAN ANISINA ÖZEL MAÇ

EFSANE BAŞKAN ANISINA ÖZEL MAÇ

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında efsane Başkan Sami Açıkgöz anısına futbol maçı oynandı. İlk vuruşu Sami Açıkgöz'ün kızı Almıla Açıkgöz ile Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptı.

12 Ekim 1997 yılında Kilisspor ile oynanacak maç için Kozan'dan hareket eden futbol takımı ve teknik heyetle Nurdağı yakınlarında otobüsün kaza yapması sonucu Sami Açıkgöz hayatını kaybetmişti. Efsane Başkan Sami Açıkgöz her yıl mezarı başında anılıyor. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kozan İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün de organizesinde İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda Sami Açıkgöz anısına futbol maçı yapıldı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Sami Açıkgöz'ün kızı Almıla Açıkgöz'ün de katıldığı anı maçında ilk vuruşu kaymakam ve Açıkgöz'ün kızı birlikte yaptılar.

Kaymakam Şafak Gürçam; "Efsane Başkan Sami Açıkgöz'ü unutturmayacağız. Sami Açıkgöz'ün anısına daha farklı ve geniş kapsamlı programlar düzenleyeceğiz. İsmini yaşatacağız. Bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da Sami Açıkgöz'ü rahmet ve minnetle andığını, böyle bir organizasyonun yapılmasından dolayı da ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi.

Kozan Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin'de efsane Başkan Sami Açıkgöz anısına düzenlenen futbol maçında oynayan eski futbolcu, esnaf, belediye başkan yardımcısı ve Jandarma Komutanına, eğitimcilere ayrı ayrı teşekkür etti. Bu tür organizasyonların daha da sıklıkla yapılarak bu camiaya emek vermiş herkesi ayrı ayrı rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Sami Açıkgöz ün kızı Almıla Açıkgöz'de böyle bir organizasyon yapılarak rahmetli babasının anılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Almıla Açıkgöz'e, diğer katılımcılara çiçek takdiminde bulunuldu.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda oynanan maçta Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı, Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, Jandarma Komutanı Nuh Anacık, siyasi parti temsilcileri, esnaflar, eski futbolcular gibi çok sayıda kişi oynadı.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda Sami Açıkgöz'ü unutmayacağız pankartı açıldı.