Eğitim protesto ile başladı

Eğitim protesto ile başladı

Kozan’da bir gurup lise öğrencisi, okul binalarının dördüncü kez değişmesinden dolayı, velileri ile birlikte okul önünde oturma eylemi yaptı. Elde edinilen bilgiye göre; eski ismi ile Anadolu Öğretmen Lisesi yeni ismi ile Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğ

Öğrencileri okullarını geri almak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunun için imza toplamaya başladıklarını söylediler.

2006-2007 Eğitim öğretim yılında prefabrik binada eğitime başladıklarını ifade eden öğrenciler, daha sonra bu binanın eğitim için yeterli olmadığı iddiası ile TOKİ’nin yaptığı geçici binaya taşındıklarını, burada ise kalıcı hiçbir eser ve araç-gereç temin edemeden eğitim gördüklerini bildirdiler.

Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında yetkililere şu şekilde seslendi; “Bizler büyük bir heyecan ve umut ile bu okulun açılmasını bekledik. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki yetkililer bahane üreterek bizleri bir kez daha başka bir okula naklediyorlar. Bu durum biz öğrencileri ulaşım, barınma ve hepsinden önemlisi psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda son dakika değişikliğiyle okul servislerimiz ve lojmana yerleşen öğretmenlerimiz de mağdur edildi. Yöneticilerimizle yaptığımız görüşmelerde bizlere kesinlikle böyle bir şey olmadığını söylemelerine rağmen bizlerin, ailelerimizin ve öğretmenlerimizi mağdur edenlere kırgınlığımızı belirtiyoruz. Bize aynı mahallede iki Anadolu Lisesi olamaz gerekçesiyle gelenlere söyleyeceğimiz tek şey; “bu bir bahanedir”. Okul yurdumuzu Fen Lisesine tahsis edip, eğitimlerine mevcut Fen Lisesinde devam etmek varken bizi ve Fen Lisesi öğrencilerini yer değiştirmek hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizim istediğimiz çok açıktır. Biz bu binamızda eğitimimizi görmek ve eğitimimize devam etmek istiyoruz. Burada herkes mağdur bırakıldı. Sunulan iki gerekçede bu kadar insanın mağdur bırakılmasına sebep değildir. Buradan büyüklerimize sesleniyorum, bu kadar öğrencinin psikolojisinin bozulmasına, mağdur edilmesine hanginizin vicdanı el veriyor acaba? Sözlerimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyoruz. "Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha ziyade memlekete ahlaklı, karakterli, Cumhuriyetçi, inkılapçı, müspet, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst muhakemeli, iradeli, hayatta tesadüf edeceği engelleri yenmeye kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir..."

Okul binalarının dördüncü kez değiştirilerek psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini belirten öğrenciler, kısa bir süre önce kendilerine Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez imzalı olarak okul binalarının değişmeyeceğine dair yazılı bildirim geldiğini buna rağmen okul binalarının değiştirildiğini dile getirdiler. Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasının ardından bir süre okul bahçesinde oturma eylemi yaparak okuldan olaysız bir şekilde ayrıldılar.

Bazı vatandaşlar ise Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Haydar Aydoğan’ın Fen Lisesi Müdürü yapılarak aynı binada görev yapmaya devam ettiğini iddia etti.