EK BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ HAZİRAN’A KALDI

EK BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ HAZİRAN’A KALDI

Kozan Belediyesi, Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirdi. Ek bütçe görüşmeleri Haziran’a kaldı.

Toplantı, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül başkanlığında Kozan Belediye Meclis Toplantısı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının birinci birleşiminde, belediye birimlerine ek bütçe ile ilgili olarak gündem maddesi getirildi. Ancak ek bütçe görüşmeleri ve bazı gündem maddelerinin görüşülmesi için 2. birleşimin yapılmasına karar verildi. İkinci birleşimde, bazı gündem maddeleri komisyondan geldiği gibi onaylandı. Ancak, ek bütçe görüşmeleri komisyonda görüşüldü ancak bazı eksiklikler tespit edildiği için 5 Haziran'da yapılacak olan meclis toplantısına kaldı.

Ek bütçe görüşmeleri ile ilgili gündem maddesi şöyle: "Ek Ödenek, bütçede tertibi bulunduğu halde ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan veya bütçenin düzenlenmesi ve görüşülmesi sırasında düşünülmeyen ve bütçede tertibi açılmayan, ancak yapılmasında zorunluluk bulunan bir hizmet için tertip açılarak, bütçenin diğer tertiplerindeki ödeneklere dokunulmadan alınan ödenektir. Ek ödenek verilmesi meclis kararı ile yapılır. Büyükşehir ilçe belediyelerinde ise Belediye Meclislerince kabul edildikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisince karara bağlanır denildiğinden, ek ödenek yapılacak birim müdürlüklerine ödenek aktarılması hususunun görüşülüp karara bağlanması;" 

Meclis toplantısında, ek bütçe görüşmeleri ve bazı gündem maddelerinin görüşülmesi için 5 Haziran 2023 Pazartesi gününe kadar ertelendiği açıklandı. Toplantının ardından meclis, 5 Haziran'da tekrar toplanmak üzere kapatıldı.