Anahtar Kelimeler: Ekmeğe

Ekmeğe Zam

Ekmeğe Zam

İlçemizde üretilen 200 gram somun ekmeğin gramajı 250 grama yükseltildi.

 

İlçemiz´ de 200 gr olarak üretilen somun ekmeğin gramajı 50 gr artırıldı. Gramajın artırılması ile birlikte 75 kuruşa satılan ekmeğin fiyatı da 1 TL ye yükseltildi.

 3 yıl aradan sonra ekmeğe ilk zammın yapılması fırıncıyı memnun ederken vatandaşı üzdü. 2013 yılından bu yana ilçede üretilen somun ekmek 200 gr olarak üretilip 75 Kuruşa satılıyordu. Zam haberini alan birçok vatandaş yapılan zamlara tepki göstererek " Artık yeter. İnin şu milletin sırtından" diyerek yapılan ekmek zammına tepki gösterdiler. Ekmek zammı karşısında gazetemize açıklamada bulunan Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz´ da fırıncı esnafını koruyarak " 2 yıl önce aldığımız zamlı tarifeyi yeni uyguladık" dedi.

Kozan´ da ekmeğe yapılan son zam Çarşamba günü tüketiciye yansıtıldı. 250 Gramlık bir somun ekmek yapılan % 8 zam oranı ile 75 Kuruştan 1 TL´ ye yükseltilerek vatandaşa sunuldu.

Girdi maliyetleri boynumuzu büktü

Ekmeğe yapılan zam ile ilgili konuşan Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz ? Kozan Fırıncılar Odası olarak 2014 yılının Ocak ayında zam tarifesi aldık. Ancak içerisinde bulunduğumuz şartlar nedeni ile o günkü tarifeyi halka yansıtmadık. 2014 yılının Ocak ayında aldığımız tarifemiz şu şekilde idi. 200 gr somun ekmek 75 Kuruştan 90 Kuruşa yükselecekti. Fakat bu 15 kuruşluk zammı uygulamadık. Bugün ise ekmeğin gramını yükselterek sadece %8 oranında bir fark halkımıza yansıtıldı.

İlçemiz Kozan´ da ekmeğe en son zammı yaklaşık olarak 3 yıl önce yaptık. Fakat 3 yıldan bu yana girdi ve işçilik maliyetlerinin artması neticesinde bu zammı uygulamak zorunda kaldık. Örneğin İlçede neredeyse bütün fırıncıların kullanmış olduğu fındıkkabuğu 40 kuruştan 60 kuruşa yükselti. Un fiyatları ise % 15 arttı.  Ekmek gramajını arttırarak 200 gramdan 250 grama yükselttik ve fiyatını 1 TL´ de tüketicilerimize sunduk. Yani kısacası ekmeğin kilo gramını 3.75 TL´ den 4 TL´ ye zorunlu olarak yükselttik? dedi.

Artık ekmekte yiyemeyeceğiz

Çarşamba sabahı ekmek almak için bakkal ve fırınlara giden vatandaşlar yapılan zam karşısında şaşkınlıklarını koruyamadılar. Bazı vatandaşlar ülke ekonomisi sürekli kötüye gitmesine nazaran her şeye bir zam yapılıyor. En son zammı ekmek fiyatlarına yansıtmışlar. Artık ekmekte yiyemeyeceğiz her halde. Bu durum karşısında fakir fukara insanlar ne yapsın. Her dört ekmeğe bir ekmek daha az alacaklar. Önceden 75 kuruş olan ekmek işte bugünden itibaren 1TL´ ye çıkmış diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Halk ekmek 75 kuruş

Diğer yandan ise Kozan Belediyesine ait halk ekmek fırınlarında ise ekmek gramajı aynı şekilde 250 grama yükseltilerek 75 Kuruştan Kozan halkına tüketime sunulduğu öğrenildi.