Anahtar Kelimeler: Ekmeğe geldi

Ekmeğe zam geldi

Ekmeğe zam geldi

Kozan'da 200 gramlık ekmek 1,5 liradan 1 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Sebebi ise artan girdi fiyatlarının olduğu belirtildi.

Yaklaşık bir yıl önce 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa çıkartılan ekmeğe girdi fiyatlarının yükselmesi nedeni ile zam yapıldığı açıklandı. Açıklamayı Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz yaptı. Yorulmaz, salgın sürecinin tüm sektörleri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek tüm girdi fiyatlarının hissedilir bir artışla karşı karşıya kaldığını, bundan dolayı da ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz gazetecilere yaptığı açıklamada; "takdir edersiniz ki salgın süreci tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Bu bağlamda bizler de artan un fiyatları başta olmak üzere tüm girdilerimizde hissedilir bir artışla karşı karşıya kaldık. Meşakkatli günler geçirmemize rağmen esnafımızın "elini taşın altına koyarak" tüketicilerimizin yanında yer alması inanın Ahiliğin bir gereği olarak bizleri mutlu etmiştir. Buradan tüm fırıncı esnafımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ancak hizmetin sürdürülebilirliği noktasında daha önce 200 gram 1 lira 50 TL'den satılan ekmek bundan böyle 200 gram 1 lira 75 TL'den tüketiciye sunulacaktır. İnanıyorum ki bugün ve bundan sonra da tüm fırıncı esnafımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek, kalite ve hijyen konusunda taviz vermeyecek ve tüketicilerimizin yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yeni zamlı ekmek fiyatları ise 17 Haziran 2021 Perşembe gününden itibaren geçerli olacak. Ekmeğe yapılan zam karşısında vatandaşın tepkisi nasıl olacak o da merak konusu oldu.