Anahtar Kelimeler: Ekmek

Ekmek 4 lira oldu

Ekmek 4 lira oldu

Kozan'da 1 Ağustos 2022 tarihi itibari ile 210 gram ekmek 4 liradan satışa sunulacak.Ekmeğe en son yaklaşık 2 ay önce zam gelmişti.

Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz yaptığı basın açıklamasında, girdi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle mecburiyetten ekmeğe zam yaptıklarını ifade etti. 1 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Kozan'da 210 gram ekmeğin 4 liradan satışa sunulacağını ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Muhammed Yorulmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Dünya genelinde yaşanan ve bizde de etkileri hissedilen “tahıl krizi”, başta buğday olmak üzere diğer girdi kalemlerimizde de önemli artışların yaşanmasına sebep oldu.
Hatırlanacağı üzere bundan iki ay kadar önce ekmeğin fiyatını, hemen hemen her bölgede 4.00 TL. iken bizler 3.50 TL. yapmış ve tüketicilerimize karşı sorumluluğumuzu en üst seviyede yerine getirme karara almış idik.
Ancak, şu an içinde yaşadığımız şartlar, fırıncı esnafımızın hayatiyetini devam ettirebilmesini oldukça zorlaştırmıştır.
Bugüne kadar ki özverileri sebebiyle tüm fırıncılarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
Hizmetin sürdürülebilirliğini temin açısından, 01 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 210 gr. ekmeğimiz 4.00 TL.’den satışa sunulacaktır.
İnanıyorum ki, dün olduğu gibi bugün de tüm fırıncı esnafımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek, kalite ve hijyen konusunda taviz vermeyerek tüketicilerimizin yanında olmaya devam edecektir."
Ekmeğe yapılan zam ile birlikte Kozan Belediyesi ekmek fırınında ise ekmeğin 3,5 liradan halka satılacağı simidin ise 3 TL'den satılacağı ifade edildi.