Anahtar Kelimeler: Ekmek yarın oluyor

Ekmek yarın 2 lira oluyor

Ekmek yarın 2 lira oluyor

Kozan’da yarından itibaren 230 gram ekmek 2 liradan satılacak.

Kozan'da 200 gram ekmek 1 lira 75 kuruşa satılıyordu. Un, maya ve işçilik maliyetlerinin artması ile birlikte fırıncı esnafı zor günler geçirmeye başladı. Fırıncılar, kar etmeden çalıştırdıkları işyerinin ayakta kalabilmesi için mücadele ettiklerini ifade ediyorlar.

Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, Cumartesi gününden itibaren Kozan'da 230 gram ekmeğin 2 liradan satılacağını söyledi. Muhammet Yorulmaz ekmeğe herhangi bir zam yapılmadığını, ekmekte gramaj artışının yapıldığını bunun da fiyata yansıdığını söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son günlerde konuşulan ekmek zammıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Girdi maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Balcı, "Fırıncı esnafımızın nefes alabilmesi, ayakta durabilmesi için ve tüketici olan halkımızı da göz önüne alarak ülke genelinde 10 lira olan ekmeğin kilogram fiyatının 12 liranın üzerinde olmaması için odalarımıza genelge gönderdik." dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iller bazında uygulanacak ekmek fiyatları ile bakanlıklar nezdinde yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi. Balcı, gerek dünyada gerek Türkiye'de gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle fırıncı esnafın olumsuz etkilendiğini belirtti. Son günlerde dolar kurundaki yükseliş ve TL’deki düşüş nedeniyle birçok ürüne ardı ardına zamlar geldi. Vatandaşlar yapılan zamlar karşısında ne yapacağını kara kara düşünürken, ekmeğe gramaj ayarının getirilmesi de bir süre tepkilere neden olacak gibi.

Ekmek fiyatının önümüzdeki günlerde 2,5 liraya çıkması tahmin ediliyor.