Anahtar Kelimeler: Elciler 'Adana' fiyat uygulansın'

Elciler, 'Adana'daki fiyat uygulansın'

Elciler,

Kozan'da bir araya gelen elciler Adana'da açıklanan 216 TL'lik yevmiye fiyatının Kozan'da da uygulanmasını istediler. Uygulanmazsa işçi çıkarmayacaklarını açıkladılar.

Adana'nın aldığı karara uyulsun

 

Kozan'da günlük narenciye işçilerinin temsilcileri olan elciler bir araya gelerek, Adana'da alınan işçi yevmiye fiyatının Kozan'da da uygulanmasını istediler.
 Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonunda bir araya gelen elciler geçtiğimiz günlerde Adana'da ilgili kurum, dernek ve kooperatiflerin birlikte aldıkları günlük işçiye yevmiye fiyatının kozağında da uygulanmasını istediler. Elciler adına konuşan Ali Bahadır İnceler, günlük yevmiye fiyatının 216 TL, olduğunu, bunun 21 TL'sinin elcinin 195 TL'sinin ise işçinin eline geçmesi gerektiğini ifade etti. Kasacıların 250, yükleyicilerin ise çift yevmiye alması yönünde karar alındığını, şehir içi servis ücretinin ise 600 TL olduğunu ifade etti.
 Elciler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanarak bu fiyatların Kozan'da uygulanacağını ifade eden Ali Bahadır İnceler, hukuk çerçevesinde bu kararlara riayet edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Cuma günü sabah saat 10.00'da Kozan Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş'ta yevmiye fiyatları ile ilgili olarak açıklama yapacağı bildirildi.