Emekli İmam Az Kalsın Dolandırılıyordu

Emekli İmam Az Kalsın Dolandırılıyordu

Kozan´da emekli imam telefondan kendisini başsavcı olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kozan´da emekli imam telefondan kendisini başsavcı olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kozan´da emekli İmam Ali Ateş(58) kendisini Savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda kurtuldu. Ali Ateş2i arayan dolandırıcılar kendilerini başsavcı olarak tanıttılar. Emekli imamın Fetö´ye üye olduğunu, bunu aklamak ve emekli imamı bu durumdan kurtarmak için para talep ettiler.

Telefonda sürekli irtibat halinde olan dolandırıcılar emekli imamdan telefonu kesinlikle kapatmasını istediler. Emekli imam dolandırıldığnın farkına vardı. Yine de bankaya gitti. Banka görevlisinin yanına vardığında kağıda; ?kesinlikle bana para vermeyin sana para veremeyiz deyin? şeklinde not yazdı. Banka görevlisi de notu gördükten sonra para veremeyeceklerini kredinin onaylanmadığını ifade etti.

Emekli imam telefondaki dolandırıcıya bankanın kendisine para vermediğini belirtti. Dolandırıcılar emekli imama inanmamış olacaklar ki ?sen yalan söylüyorsun. Bizi kandırıyorsun? dediler. ?Bankaya tekrardan git ne verirlerse al bize yatır? dediler.

Emekli imam tekrardan bankaya girdi. ?Kardeşim bana hiç mi para veremezsiniz? diye soru sordu. Banka görevlisi de ?hayır Ali Bey size kesinlikle ama kesinlikle şu anda para veremeyiz. Krediniz onaylanmıyor? cevabını aldı.

Emekli imamla konuşan dolandırıcılar telefonu kapattılar. Olay Polise haber verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri dolandırıcıların aradığı telefon numarasını aradı. Ancak, telefon numarasına ulaşılamadı.

Emekli imam Kozan Ekspres Gazetesi´ne yaptığı açıklamada başından geçen olayları anlattı. ?Hiç kimse kendisini Başsavcı, hakim, polis diye tanıtarak sizlerden para talep etmez. Ben az kalsın bu tuzağa düşüyordum. Bir an olsun korktum ama dolandırıldığını farkına varınca dolandırıcılara meyil vermedim. Bu şekilde sizi arayan olursa kimseye inanmayın? ifadelerini kullandı.

Emekli imam yaşadığı olayın şokunu yaşayarak bankanın önünden ayrıldı.