EMEKLİ TÜMGENERAL YAVUZ; ?HALKIMIZIN YARISI ORDUYA SAHİP ÇIKMADI?

EMEKLİ TÜMGENERAL YAVUZ; ?HALKIMIZIN YARISI ORDUYA SAHİP ÇIKMADI?

Kozan Atatürkçü Düşünce Derneği 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla ?Çanakkale Zaferi ve Atatürk´ün Bu Zaferin Kazanılmasındaki Etkisi? konulu konferans düzenledi.

Kozan Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz katıldı.

ADD Kozan Şube Başkanı Av. Zihni Çubukçu´nun konuşmasının ardından konuşan Yavuz, iki avukat çocukları olduğunu ve tutukluluğu esnasında savunmasını çocuklarının yaptığını dile getirdi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Ergenekon ve Balyoz davalarında Türk halkının yarısının orduya sahip çıkmadığını belirtti. Bunun sebebinin bir dönem silahlı kuvvetleri yönetenlerin halktan koptuğu için olduğuna vurgu yaptı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ?1969 ve 1975 yılları arasında Kozan´a çok gelip gittim. O geldiğim dönemlerde Kozan küçük bir yerdi. Kozanlı bir arkadaşım vardı rahmetli oldu. Akrabaları aramızda belki tanırsınız Şinasi Sedefoğlu. Aslanlı köyünden. Buranın çok yemeğini yiyip suyunu içtim.

Toplumun bir araya gelmesi zayıf. Bir araya gelme zayıf olunca problemlerin üstesinden gelme de o derece zor oluyor. Ve aldığımız mirası çok çabuk tüketiyoruz.

Askerlerin yargılanma aşamasında Türk halkının yarısı orduya sahip çıkmadı. Bunun sebebi ise bir dönem silahlı kuvvetleri yönetenlerin halktan kopmuş olması. Birde halk gereksiz bir yere TSK´ya çok fazla güvende. Ne zaman benim başım ağrısa gelir beni kurtarır diye baktı. Böyle bir bakış açısı yanlış. Herkes Cumhuriyete sahip çıkacak. Birde gerçekler halka anlatılmazı. Televizyonun bülbülleri yalan-yanlış haberleri derleyip topladılar.

Komutan denen şahıs astının derdiyle yanıp tutuşan adamdır. Dolayısıyla sahip çıkmayan adamları komutan olarak saymıyorum? dedi. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz Çanakkale savaşını ve Atatürk´ün bu zaferin kazanılmasındaki etkisini slayt gösteri eşliğinde anlatmasıyla konferans sona erdi. 

Konferansa Kozan Belediye Başkanı Yaşar Şenöz, CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Vatan Partisi Kozan İlçe Başkanı Cezmi Gürlen, Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel Yazıcı, ADD üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.