Emekli öğretmenden duygu yüklü konuşma

Emekli öğretmenden duygu yüklü konuşma

Emekli öğretmen Zeki Ertürk, "Bana emekli öğretmen denilse de önemli değil. Ben öğretmen olarak bu hayata gözlerimi yumacağım."

1969 yılında başladığı öğretmenlik hayatını 1995 yılında tamamlayan Kozan'ın sevilen simalarından emekli öğretmen Zeki Ertürk görevde olan bütün öğretmenlere çok manalı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, duygulu anlar yaşayan Zeki Ertürk, “Bana emekli öğretmen denilse de önemli değil. Ben, öğretmen olarak hayata gözlerimi yumacağım” dedi.

1969 yılında Kozan Lisesi’nde göreve başlayıp; öğretmenlik, fakülte sekreterliği, okul müdürlüğü, bakanlık müfettişliği, kredi yurtlar kurumu müdürlüğü gibi birçok alanda görev yaptıktan sonra 1995 yılında öğretmenlik yolculuğuna son veren emekli öğretmen Zeki Ertürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kozan Belediye Sineması’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

“Ben, bir öğretmenim. Yıllarca gönlümden çıkan kıvılcımlarla öğrencilerimi aydınlattım” diyerek konuşmasına başlayan Zeki Ertürk, öğretmenliğin; “Bir aşk, bir yaşam şekli” olduğunu dile getirdi.

Öğretmenlerin, küçücük yavrulardan dehalar çıkardığına dikkat çeken Ertük; “Öğretmenlik bir fidana hayat vermektir. Öğretmenlik, bozkırı ormana çevirmektir. Öğretmenlik, hayatlara ışık olmaktır” sözlerine yer verdi.

 Öğretmenler bu mesleğe baş koyduğunu kaydeden Ertük; “Öğretmenin emeklisi olmaz. Öğretmenlik bir hayattır. Bunun için de öğretmenlik yapmak için aşık öğretmen olmak gerekir. İlk günümden son günüme kadar öğrencilerime de bunu aşıladım. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Başöğretmen Atatürk'ün izinde yıllar önce ant içerek başladığım mesleği şerefle ve gururla genç meslektaşlarıma teslim ettim” şeklinde konuştu.

 “Bana emekli denilse de, önemli değil. Ben öğretmen olarak bu hayata gözlerimi yumacağım” diyen Ertürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Gencecik, pırıl pırıl teknoloji ile donatılmış vatan sevdalısı, etrafına ışık saçan öğretmenlerimi görünce ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Tekrar tekrar mutlu oluyorum. Birçoğu eski öğrencim olan öğretmen ve idareci arkadaşlarıma vefa gösterip beni tekrar onurlandırması benim için sonsuz bir övünç kaynağıdır. Başöğretmenimizi, şehit öğretmenlerimizi, merhum öğretmenlerimizi, görevdeki ve emekli olan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

Enekli öğretmen Zeki Ertürk’ün manalı konuşması uzun süre alkışlandı.