Emniyet teşkilatının 170. Yılı kutlandı

Emniyet teşkilatının 170. Yılı kutlandı

Tüm Türkiye’ de olduğu gibi ilçemiz Kozan’ da da polis teşkilatının kuruluşunun 170. Yılı münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Polis teşkilatının 170. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlikler Kozan Polis Şehitliğindeki şehit polis memurlarının kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Yapılan duaların sonunda etkinlik öğle namazına müteakip Hoca Ahmet Yesevi Camiinde okunan mevlidi şerif ile devam etti. Düzenlenen etkinliklerde şehit ailelerine tekrardan baş sağlığı dilenerek iyi dileklerde bulunuldu.

Etkinlikler 10 Nisan günü hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan çelenk koyma töreni İlçe emniyet Müdürü Serkan Üzülmez’ in konuşmasıyla devam etti. Üzülmez; Türk Milletinin göz bebeği gibi gördüğü, huzurunun, hayatının ve namusunun bekçisi olarak bildiği Emniyet Teşkilatımızın her kademedeki mensuplarının bu mutlu gününü yürekten kutluyorum” diyerek konuşmasına başladı. Bilgiyi ve gelmişmiş teknolojiyi kullanabilen, ürettiği güvenlik politikaları ile aziz milletimize sevgi, adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş ve emniyet hizmetlerinde kazanılan başarının temel anahtarının halkla bütünleştirmek olduğunu dile getiren Üzülmez, toplumu ile bütünleşmeyen bir kurumun asla başarı şansının olmadığını da ifade etti. Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez’ in konuşmalarının sonu meslektaşlarına hitabendi. “Suçla mücadelenizdeki başarınızın, halkla olan ilişkilerinizin yakınlığı ile doğru orantılı olduğunu ve sokaktaki vatandaşın devleti sizde gördüğünü her zaman hatırlayınız. Devletimizin yüce adaletini, güler yüzünü, şefkatini ve sevecenliğini vatandaşımıza göstermek görevi de öncelikle sizlere düşmektedir.” diyen Üzülmez, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsan Haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile hep birlikte teşkilatımızı daha da yüceltip ileri bir düzeye ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle her yıl daha da güçlenip, milleti ile bütünleşen Polis Teşkilatımızın 170. kuruluş yılını kutluyor, görevleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerine ne derin saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından etkinlikler İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde tebriklerin kabul edilmesi ile son buldu.