Anahtar Kelimeler: büyük hayalimiz Kozan Kalesi”

“En büyük hayalimiz Kozan Kalesi”

“En büyük hayalimiz Kozan Kalesi”

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan; “Kozan’ın kalkınması için; iyi tarımın, tarih turizminin ve ekolojik turizmin canlandırılması gerekiyor. Bunun altyapısı burada var” dedi. İşçi çıkarma ve girdirme konusuna da değinen Özgan, 105 işçinin alındığını 298

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kozan'da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi.

Arıkan Konağı’nda gazetecilerle, gazeteciler gününde bir araya gelen Kazım Özgan, gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. Eleştirinin kişi hak ve özgürlüklerine müdahale edilmediği sürece çok iyi bir şey olduğunu ifade eden Özgan, yapıcı eleştirinin kendileri için verimli olduğunu söyledi.

Kazım Özgan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılan çalışmalarla ilgili olarak kısa kısa bilgi verirken, özellikle imar Limited Şirketi'nin çok zor durumda olduğunu ifade etti. Sorulan soru üzerine; Kozan Belediyesi’ne yeni alınan işçi sayısının 105 olduğunu söyleyen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, çıkarılan işçi sayısının da 298 olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı'nın muhtarlarla yaptığı konuşmada dile getirdiği; “Mahmutlu Mahallesi'nde Ermeniler mülk alma peşinde” iddiası ve buna da Kozan Belediye Başkanı’nın çanak tuttuğu söylemine de cevap veren Özgan; “Belediye başkanının alım satımla ne işi olabilir. Ben, Müslüman Türk çocuklarına Manastırı açarak burada piknik alanı oluşturdum. Rumeli Mahallesi'nin ismini Türkeli Mahallesi olarak değiştirdim. Bunların hepsi benim döneminde olmuştur. Yapılan bu söylemi kabul etmiyorum. Konuyu da yargıya taşıdık” dedi.

En büyük hayalimiz Kozan Kalesi

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, seçim öncesinde verdikleri vaatlerin içerisinde de bulunan Kozan Kalesi'nin bir konsept olarak değerlendirilmesi ve tarih turizme kazandırılması noktasında hazırlanan projenin kurulda olduğunu ifade etti. Kuruldan geçtikten sonra kaynak bulunarak Kozan Kalesi'nin dört bir tarafdan restorasyondan geçeceğini bölge, iç ve dış turizm için Kozan’ın büyük gelir elde edecek bir potansiyele sahip olacağını söyledi. Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay gibi illerin tarih ve doğa turizmi açısından bir bütün olarak değerlendirilerek, geleceğe yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Kalkınma için üç madde söyledi

Başkan Kazım Özgan, Kozan’ın daha iyi kalkınabilmesi için; iyi tarıma, tarih turizmine ve ekolojik turizme yönelmesi gerektiğini vurguladı. Bu üç unsurun Kozan'ın kalkınmasında büyük etken olacağını ifade eden Kazım Özgan, bu konuların altyapısının Kozan’da mevcut olduğunu, değerlendirildiğinde her şeyin daha güzel olacağını söyledi.

Başkan Özgan, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda basın mensuplarının sorduğu soruların hepsine tek tek cevap verdi. Hep birlikte, Kozan’ın kalkınması adına çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Kazım Özgan, bütün gazetecilerin gününü kutlayarak toplantıyı sonlandırdı.