Anahtar Kelimeler: HAFİF İFADEYLE ALÇAKLIKTIR”

“EN HAFİF İFADEYLE ALÇAKLIKTIR”

“EN HAFİF İFADEYLE ALÇAKLIKTIR”

Anadolu Gençlik Dergisi Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez, cuma namazı çıkışında İsveç’te Kur'an-ı Kerim'i yakma olayı ile ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Sönmez, bu olayı şiddet ve nefretle kınadığını dile getirdi.

İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde geçtiğimiz günlerde kutsal kitabımız olan Kur'an'ı Kerim'e yönelik çirkin bir saldırı düzenlenmişti. Bu olay, dünyada yaşayan bütün müslümanlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Anadolu Gençlik Dergisi Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri cuma namazı çıkışında Hoşkadem Cami önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sönmez yaptığı açıklamada; İsveç’in Stockholm şehrinde Türk konsolosluğu önünde, kendini Danimarkalı siyasetçi müsveddesi olarak tanıtan, Sıkı Yön Partisi BaşkanıRasmusPaludan adlı teröristin kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi yakma eylemi gerçekleştirmesi. Kitabımızı yakma eyleminde bulunan teröristin masrafları da Hristiyan Demokratlar tarafından karşılanması, İsveç makamlarının buna izin vermesi, üstüne üslük ifade özgürlüğü olarak değerlendirmeleri, haçlı zihniyetinin dışa yansıması, içlerindeki kinin dışa vurması, esas düşman olarak Müslümanları görmeleri.

            Siyasetçi müsveddesinin bu eylemi bireysel tek başına yapılan bir hareket değil, toptan batının İslam’a Müslümanlara karşı bakışının bir göstergesi, zaman geçse de batılın hakka saldırısı değişmiyor.  Kur’an-ı ortadan kaldırmak için farklı farklı oyunlar sergileyen batı, saldırılarını dozajını arttırılarak devam ettiriyor. En son örneğini Türkiye Büyük elçiliği önünde gerçekleştirilen Kitabımız Kur’an-ı Kerimi yakma eylemi.

            Danimarka, Hollanda, İsveç  ve Avrupa’nın muhtelif ülkelerinde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı kerimi yakma eylemini şiddetle kınıyoruz. Avrupa devletlerinin bizatihi kontrolünde inancımıza saldırılması, Kuran-ı Kerimin yakılması bir ifade özgürlüğü değil en hafif ifadeyle alçaklıktır. Her fırsatta İslam’a saldıran, iki yüzlü bir şekilde demokrasi , insan hakları ve özgürlük dedikleri şeyler aslında onlar için acıktıklarında, işlerine geldikleri, zaman yedikleri adeta helvadan put niteliğindedir. Malkom X diyor ki; “Batının istediği özgülük benim dinime sövme özgürlüğü” Batının özgürlük anlayışı bu. Bu ataları Nemrutlar, Firavunlar, Cal utlar, Ebu Cehiller den gelen özellik. 

Onlar ağızlarıyla Allan’ın nurunu söndürmek isteseler de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. 

Ataları Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller nasıl ki İslam’ın nurunu söndüremediyse bu alçaklarda Kur’an-ın nurunu söndüremeyecekler, geberip gidecekler”dedş.