Anahtar Kelimeler: yüksek aşılama Kozan’

En yüksek aşılama Kozan’da

En yüksek aşılama Kozan’da

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü ile mücadelenin en büyük aşaması olan aşılama konusunda Kozan diğer ilçelere göre üst sıralarda bulunuyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelenin en büyük aşaması olan aşılama Türkiye'de her geçen gün daha da yaygın bir hale getiriliyor. Bu kapsamda Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes'te devletin sağlamış olduğu öncelik sırasına göre gazetecilik kimliği ile koronavirüs aşısını oldu. Adana ilçeleri arasında Kozan'da aşılamanın daha yüksek olduğuna dikkat çekilirken aşı sırası gelen bütün vatandaşların mutlaka aşısını olması gerektiği ifade ediliyor.

130 binin üzerinde nüfusu bulunan Kozan'da da 55 yaş üstü vatandaşlarında aşılamasına başlandı. Devlet Hastanesi veya aile sağlığı merkezlerinden randevu alınarak sırası gelen vatandaşların aşısını yaptırabileceği kaydedildi. Koronavirüs aşısı olan Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes'te birinci doz aşısını yaptırdıktan sonra şu ifadelere yer verdi: "Devletimizin sunmuş olduğu öncelik sırasına göre gazetecilik kimliği altında ilk doz aşımı yaptırdım. Bu kapsamda aşı sırası gelen bütün vatandaşların aşı olması gerektiğine inanıyorum. Bu lanet hastalıktan kurtulmanın tek yolunun aşı olmaktan geçtiğine inanıyorum. Pandemi sürecinde yoğun bir çalışma göstererek sağlık sistemini ayakta tutan bütün sağlıkçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza ve sağlıkçılarımıza da Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Kozan Devlet Hastanesi Başhekimliği ve bütün personellerine de gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı da ayrıca tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.