ENGELLİLER GÜNÜNDE BÜYÜK SÜPRİZ

ENGELLİLER GÜNÜNDE BÜYÜK SÜPRİZ

İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı´ nın desteklediği Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ve Adana Toros Dernekleri Federasyonu´ nun ortaklaşa yürüttüğü ? Engelsiz Toroslar? projesi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli vatandaş

 

Proje hakkında bilgi veren A.T.F Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nimet Dalkır şunlara değindi. ?Proje spor ile özgüvenleri gelişecek olan engellilerin, örgün eğitime yönelmeleri, devam etmeleri, spor ve örgün eğitim alnında çifte kariyer yapma olanaklarının geliştirilmesi hedeflenmiştir. Örnek verecek olursak hedef gurupta yer alan 50 engelliye hafta 2 gün (günlük 3 saat) atletizm ve masa tenisi branşlarında toplam 4 eğitmen tarafından eğitim verilecektir. Proje kapsamında 6 ? 29 yaş arasındaki bedensel engelli çocuklar ve gençlerin ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılacak hale getirilmesine özen göstereceğiz. Projemizde engelliler taranacak ve yapılan çalışmalar kısa film şekline dönüştürülecektir. Proje kapsamında Çanakkale gezisi, atletizm ve masa tenisi faaliyetleri, matematik, fen bilimleri ve İngilizce kursları düzenlenmesi gibi içeriği zengin olan faaliyetlerde bulunacağız? dedi.

Proje ortağı olan Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karaoğlan konuyla alakalı olarak; ? Türkiye´ de 12 milyon engelli arkadaşımız var. Bu projenin anlamını ve değerini çok iyi bilen biri olarak çok mutlu oldum. Burada projenin heyecanını yaşıyorum? dedi.

Adana Toros Dernekleri Federasyonu Başkanı Cenap Erol ise; ? Üzerinde yoğunlaşmış olduğumuz bu ? Engelsiz Toroslar? projemizi İç İşleri Bakanlığımıza, Adana Valimiz Mustafa Büyük´ e ve İl Dernekler Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte Saimbeyli´ de 162 çeşit kelebek olduğu bilgisine vakıfız. Bu durumla ilgili de ciddi bir çalışma yaptık. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde Saimbeyli´ nin geleceği ve turizm sektörü ile ilgili bir çalışma projemiz var. En kısa sürede bu projeyi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yine bunların yanı sıra Kozan Portakalı ile ilgili büyük çapta çalışmalarımız var. Devlet Demir Yollarının Osmaniye´ den başlayıp Kadirli´ den çıkacağının bilgisini öğrendik. Hemen çalışmalara başlayıp Yatırımlar Daire Başkanlığı ile iletişime geçtik ve bir öneride bulunduk. Düşünülen projenin sadece Osmaniye ? Kadirli arası değil, başlangıç bölümün Adana olması ve bu güzergâh üzerinden Adana ? İmamoğlu ? Kozan ? Kadirli ve Osmaniye olması konusunda önerimizi sunduk. Konuyla ilgili çalışma başlatıldı. Sonucunu bekliyoruz? dedi.

Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu; ? Dernekler yasasının değişmesiyle proje üreten derneklere hibe desteği var. Desteklenecek proje konularının her bütçe yılında İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Kozan´ da da 80 tane dernek var. Bu dernekler bence hiç vakit kaybetmeden proje üretmelidirler.? Dedi.

Konuyla ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ? Söz konusu toprağımızsa, Kozan´ ımızsa ben herkesin emrindeyim. 131 Bin Kozanlı bu topraklarla ilgili olarak, gelişmesi, güzelleşmesi için ne diyorlarsa başım gözüm üstüne. Elimden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya hazırım. Her türlü eleştiriye ve fikre açığız. Söz konusu Kozan olunca ben ve ekibim her türlü hizmet vermeye hazırız? dedi.