Engelliler 3 Aralıkta Buluştu

Engelliler 3 Aralıkta Buluştu

Rehberlik Araştırma Merkezi ve Remzi Oğuz Arık Ortaokulu işbirliği düzenlenen etkinliğe kozan belediyesi’ in yanı sıra ilçedeki bazı okullar ve özel rehabilitasyon merkezleri katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesi, engelli öğrenci ve vatandaşlar ile ailelerine, Belediye Başkanı  Musa Öztürk tarafından hazırlatılan karanfil ve balonlar dağıtıldı.

Konuşmaların ardından Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören engelli öğrenciler  tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Daha sonra, engelli öğrenciler, öğretmenler ve engelli yakınları,  günün önemine ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek,  farkındalık oluşturmak amacıyla yürüdü.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndan başlayan yürüyüş,  lunapark da sona erdi.

Engelliler  aileleri ile birlikte lunaparkta bir süre eğlendi. Kozan Belediyesi , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engellilere ve  ailelerine karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Etkinliğe  Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Türkiye Beyazay Derneği  Şube Başkanı  Mustafa Ünlü, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı.