Anahtar Kelimeler: ENGELSİZ KOZAN

ENGELSİZ BİR KOZAN İÇİN EL ELE

ENGELSİZ BİR KOZAN İÇİN EL ELE

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Kozan Beyazay Derneği ev sahipliğinde, Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonunda farkındalık programı düzenlendi.

Programa Kozan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kozan Sosyal Hizmet Merkezi, 23 Nisan Özel Uygulama Eğitim Okulu ve Rehberlik Araştırma Merkezi'nden görevliler de katıldı.

Programda engelsiz bir Kozan* için neler yapılabileceği konuşuldu. Kurumlar kendi faaliyet alanlarını ve engellilere yönelik hizmetlerini anlattılar. 

Kozan'da Engelli Sayıları:

* 18 yaş altı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan engelli maaşı alan kişi sayısı: 154

* 18 yaş üstü engelli maaşı alan kişi sayısı: 1.969

*Evde bakım maaşı alan kişi sayısı: 1.250

Konuşmacılar, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdiler. Program soru-cevap şeklinde ilerledi ve katılımcılar merak ettiklerini sordular.

Kozan Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Ünal, programa katılan kurumlara teşekkür etti. Dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek, her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Birlik ve beraberlik içerisinde Kozan'da engelliler için daha yaşanılabilir bir yaşam alanı oluşturabileceğini vurguladı.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen bu program, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için önemli bir adım oldu.