Engin Alan Kozan`da

Engin Alan Kozan`da

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı(TÜRKAV) Kozan Şubesi’nin davetlisi olarak ilçemize gelen Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan ilk olarak MHP Kozan ilçe teşkilatını ziyaret etti.

İlçe binasında kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden alan Daha sonra yaya olarak Kozan belediyesine geçti. Burada Kozan belediye başkanı Musa Öztürk’ü Makamında ziyaret eden Alan “ Öztürk ile eskiye dayanan bir tanışıklarının olduğunu kaydetti.

Öztürk Alan’ın Ziyaretinin anısına Alan plaket ve Kozan motiflerini içeren bir kilim yediye etti. Kozan belediyesinin ardından konferans vereceği Kozan belediye sinemasına Ulasan Engin Alan ve beraberindekiler  Salonda Yüzlerce Kişi tarafından karşılandı. Yapılan Açılış konuşmalarının ardından konuşan Milletvekili Engin Alan, düzmece dava, kumpaslar ve katakülliler ile 4 yıla yakın bir süreyi hapishanede geçirdiğini, ancak, bu kumpas ve katakullileri sanki uzaydan gelenler yapmış gibi hiç kimsenin üzerine almadığını ve almaya da niyetli gözükmediğini, fakat alnında ahmak yazmadığını belirtti. Yaşananların amacının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğuna dikkat çeken Alan; “Bu kumpas, tezgahların amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni etkisiz hale getirmekti. İçeriden, dışarıdan müşterek bir oyunun sonucu idi. Zira Türk Silahlı Kuvvetleri’ni etkisiz hale getirmeden, bu ülkeyi bölüp parçalamanın, rejimi ile oynamanın, yeni Türkiye gibi safsatalarla bu ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini yıkmak mümkün olamazdı. İstenen bu idi ve öylede oldu. Tabi, bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda Türkiye 91 yıllık Cumhuriyet tarihin en zor ve sıkıntılı günlerini yaşıyor ” dedi. Çözüm süreci dendiğinde kulağa hoş gelen şeyler olduğunu ancak gidişin arzulanan gibi devam etmediğini anlatan Alan, şöyle devam etti:
“Çözüm süreciyle şehit gelmeyecekti. Analar ağlamayacaktı. Barış ve kardeşlik olacaktı. Ülkenin birlik ve bütünlüğü tartışılmayacaktı. Bunlar çok güzel şeyler. Bu ülkede en çok şehit veren komutan benim. Hiç kimse, bu ülkenin evlatları birbirini vursun, kırsın istemez. Ancak geldiğimiz noktada ne oldu. Özgür Kürdistan. Önder Öcalan. Yakılan okullar. Kesilen yollar. Bayrağımız indiriliyor, yırtılıyor, yakılıyor. Atanın büstleri parçalanıyor. Haraçlar toplanıyor. Korucular katlediliyor. Bölgede devlet nerde. Devlet yok. Ama çözüm süreci Allah’ın izni ile devam ediyor. O arada, etrafımız olmuş bir yangın yeri. Ülkemizse sığınan Suriyeli sayısı 1 buçuk milyona dayanmış. Türkmeneli kan ağlıyor. Bütün bunlar yetmiyor Kandil’deki eşkıya başları her gün devleti “Şöyle yaparsanız çözüm süreci biter” şeklinde tehdit ediyor. Ülkemin dağlarında silahlı adamlar geziyor. İşte içinde bulunduğumuz nokta bu. Onun içim dedim ki, şu resim önümüzdeki çok daha zor günlerin emaresi. Şimdi herkes, hiç görmediğimiz şekilde, birbirinin etnik kimliğini, meshebini, hangi partiden olduğunu sorguluyor. İşte şimdi söylüyorlar yeni Türkiye. Biz eski Türkiye’den miyiz yani. Bu neyin nesi Yeni Türkiye. O nedenle önümüzdeki bu 7-8 aylık süreçte, tüm dava arkadaşlarımız, tüm gönüldaşlarımız, ülküdaşlarımız, parti teşkilatlarımız, ocaklarımız belki de bundan önceki 45 yıldan daha fazla çalışmak zorunda. Bu vatanı seven herkesin el ele, yürek yüreğe vererek, bıkmadan, usanmadan herkese ulaşarak 10 kişilik gibi çalışma zorunluluğu var. Önümüzdeki riskleri sıkıntıları anlatmak ve konuşmak zorundayız” dedi.  Alan daha sonra salondaki vatandaşların sorularını yanıtladı. Konferans, Vakıf Başkanı Kürşat Sedefoğlu ve Belediye Başkanı Öztürk’ün Milletvekili Alan’a çiçek ve plaket sunması ile sona erdi. Etkinliğe MHP Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman ile MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP İlçe ve Vakıf yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.