Anahtar Kelimeler: Erciyes' Çetin Oranlı' ziyaret

Erciyes'ten Çetin Oranlı'ya ziyaret

Erciyes

Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes yeni göreve başlayan Adana Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Oranlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Bir süre önce Mersin Basın İlan İl Müdürü iken görevlendirme ile Adana Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğü'ne atanan Çetin Oranlı’yı Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes ziyaret etti. Adana basını ve gündemi üzerine sohbet gerçekleştiren ikili özellikle Adana'nın gelişmesi ve geliştirilmesi noktasında gazetecilerin de üzerine düşen görevler olduğunda hemfikir oldular. Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes Çetin Oranlı'ya yeni görevinde başarılar dilerken Çetin Oranlı'da Erciyes'in gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çetin oranlı kimdir? 1974 yılında Ordu'nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru'da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını yaptı. Üniversite öğrencisi iken önce Milli Gazete'nin Konya bürosunda, ardından Konya merkezli Merhaba Gazetesi'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Gazetede uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. Oranlı, siyaset, kültür başta olmak üzere gazetecilik yaptığı dönemde yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Yazı dizileri ve röportajlar başta olmak üzere, gazetecilik çalışmalarından ötürü çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda yerel basın ile sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin gelişim ivmesini 60 bölümden oluşan "Başarı Öyküleri' isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. "Başarı Öyküleri' ASKON Genel Merkezi tarafından Türkiye'nin En İyi Yazı Dizisi (2005 yılının) seçildi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesi olan Oranlı, iki dönem Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini yaptı. İlk kitabı “Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik” Mart 2016'da, ikinci kitabı 'Sözün Ardı-İz Bırakan Söyleşiler' ise 2017 yılında yayımlandı. İngilizce bilen Oranlı, evli ve 3 çocuk babası.