Erdoğan : ?Şehrin içinde bir mahalle ama hizmet yok?

Erdoğan : ?Şehrin içinde bir mahalle ama hizmet yok?

Hacımirzalı Mahallesi Muhtarı Hasan Erdoğan; ?Mahallemizde yol, su, kanalizasyon,mezarlık ve elektrik sorunu bulunuyor. 400-500 dönümlük mera birileri tarafından kaballanmış durumda. Bu sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyorum? dedi.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin her hafta farklı bir muhtarı konuk ettiği ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesinin bu haftaki konuğu Hacımirzalı Mahallesi´nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeni seçilen muhtarı Hasan Erdoğan. Hasan Erdoğan Hacımirzalı Mahallesi´nin sorunlarını Kozan Ekspres Gazetesi´ne anlattı.

 

Hasan Erdoğan kimdir?

 

1972 yılında Kozan´da doğan Hasan Erdoğan, bu yaşına kadar Hacımirzalı Mahallesi´nde yaşamış bir kişi. Bugüne kadar değişik sektörlerde iş yapan Hasan Erdoğan, şimdi ise hububat, müteahhitlik ve çiftçilik işiyle uğraşıyor. Erdoğan, mahallenin bütün sorunlarını yakinen biliyor. O sorunları çözmek için ise gece gündüz çalışarak mücadele ediyor.

 

Kendisi ile birlikte 8 muhtar yarıştı

 

31 Mart yerel seçimleri öncesinde muhtar adayı olan Hasan Erdoğan, kendisi ile birlikte 8 muhtar adayı ile yarıştı. Yapılan seçimler sonucunda, 220 oy alan Hasan Erdoğan, mahallenin yeni muhtarı seçildi.

 

Seçimlere 2 ay kala aday oldu

 

Hacımirzalı Mahallesi Muhtarı Hasan Erdoğan, seçimlere 2 ay kala muhtar adayı olduğunu açıkladı. Bunun sebebinin, mahallede yaşanan ciddi sorunların çözülebilmesi için kendisi gibi iş çözebilecek insanların muhtarlık görevine getirilmesi olduğunu söyledi. Bundan dolayı, mahallenin ileri gelenleri ve mahalle sakinleri Hasan Erdoğan´ın muhtar olması için mücadele ettiler. Muhtar olmadan önce de mahallelinin sorunlarını çözme noktasında çalışan Hasan Erdoğan, muhtar olduktan sonra daha da çok çalışmaya başlayarak her zaman mahallenin sorunları ile uğraşıyor. Hasan Erdoğan, diğer adayların seçime 1 yıl kala muhtar adayı olduklarını, kendisinin ise son 2 ay içerisinde muhtar adayı olarak çalışma yaptığını dile getirdi. Mahallelinin güvenini ve teveccühünü kazanan Hasan Erdoğan, bu güveni ve teveccühü yere düşürmemek için halkın sorunlarıyla haşır neşir oluyor.

 

?Şehrin içinde bir mahalle ama hizmet yok?

 

Mahalle muhtarı Hasan Erdoğan, Hacımirzalı Mahallesi´nin şehrin içinde kalan bir mahalle olduğuna dikkat çekerek, mahallesinde mezarlık, ciddi derecede altyapı, su, elektrik ve yol sorunu olduğunu dile getirdi. ?Ağlıboğaz´dan ayrılan Hacımirzalı mahalle olmasından bu yana hiçbir hizmet almamıştır? diyen Hasan Erdoğan, yetkililere sorunlarla ilgili müracaatta bulunduğunu ifade etti. Hasan Erdoğan; ?Mahallemizde Ilıca bölgesinde hala kuyudan su içen vatandaşlar var. İnsanlar sağlıklı bir şekilde su tüketimi yapamıyorlar. Yağmur yağdığında sular bulanık bir hal alıyor ve vatandaşlar bu suyu içmek zorunda kalıyor? dedi. Mahalledeki büyük sorunların çözülmesi için mücadele edeceğini belirten Hasan Erdoğan, Kozan Belediyesi´nin ve Adana büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli nedenlerden dolayı hizmet noktasındabelli bir süre beklememizi istediler.

 

?Mahalleliye söz verdik, sözümüzü tutacağız?

 

Hacımirzalı Mahallesi´nin problemlerini çözmek için aday olduğunu belirten Hasan Erdoğan, ?Ben vatandaşlarımıza söz verdim. Bu sözümü yerine getirmek için her türlü mücadeleyi gerçekleştireceğim. Burada çözemezsem Adana´ya, Adana´da çözemezsem Cumhurbaşkanı´na kadar giderek mahallemizin sorunlarını mutlak surette çözeceğim? dedi. Hasan Erdoğan Kozan´a 100 kilometre uzaklıkta bulunan Feke´ye bağlı Gürümze Mahallesi´nde dahi kanalizasyonun olduğuna dikkat çekerek, Kozan´ın hemen yanı başında bulunan Hacımirzalı Mahallesi´nde kanalizasyonun ve altyapının olmamasına tepki gösterdi. Mahalleye bu güne kadar hiç kimsenin bir hizmet yapmadığına dikkat çekerek, ?Böyle bir bakımsız mahalle olmaz? dedi.

 

?Mahallede çöp fıçısı dahi yok?

 

Hasan Erdoğan, mahallenin A´dan Z´ye her şeyinin eksik olduğunu belirterek, mahallede çöp fıçılarının dahi olmadığına söyledi. 3 aylık muhtarlığı süresince kendi imkanları ile mahalleye 15 civarında çöp fıçısı alarak koyduğunu sözlerine ekledi.

 

?400-500 dönümlük meralar kaballanmış?

 

Hacımirzalı Mahallesi Muhtarı Hasan Erdoğan, mahallede yaşanan sorunların yanında bir de mera üzerine kulübe yaparak buraları sahiplenmeye çalışan insanların da olduğuna dikkat çekti. Köy halkına ait olan ve sorumluluğu Kaymakamlık ve muhtarlık tarafından üstlenilen bu meraları sahiplenen kişilerle ilgili olarak her türlü yasal işlemlerin yürütüldüğünü belirten Hasan Erdoğan, bu mera bölgesinin şehre yakın olması sebebiyle kıymetli olduğunu dile getirdi. ?Mera sorunu ile ilgili olarak Kaymakam´ımız Sayın Şafak Gürçam´la birlikte çalışmalarımız sürüyor. Hiç kimsenin cezai işlemle karşı karşıya kalmaması için mücadele ediyoruz? diyen Hasan Erdoğan, ?Mera üzerine kulübe yapanların bazıları bu kulübeleri söktüler. Ancak, bir kısmı hala duruyor. Bunlarla ilgili olarak da yasal işlemlerimiz sürecektir? ifadelerini kullandı. Hasan Erdoğan, merada bütün vatandaşların hakkının olduğunu belirterek, bu sorunun kısa zaman içerisinde çözülmesi için aralıksız olarak çalışacağını sözlerine ekledi.

 

?Ailemize vakit ayırabiliyoruz?

 

Hacımirzalı Mahallesi Muhtarı Hasan Erdoğan muhtar olduktan sonra günde bir veya iki defa mahallenin bütün sokaklarını gezerek mahallenin sorunları hakkında bilgi ediniyor. Muhtarlıktan ve kendi işinden kalan vakitlerde ise ailesiyle birlikte vakit geçirebildiğini ifade eden Hasan Erdoğan, ailesinin kendisine karşı anlayışlı davrandığını ifade etti.

 

?Mahallenin huzur ve güvenliği içi  çalışıyoruz?

 

Muhtar Hasan Erdoğan, Hacımirzalı Mahallesi´nin mera bölümlerinde uygunsuz durumlarda bulunan veya alkol alan vatandaşların uzaklaştırılması konusunda Emniyet Müdürlüğü ile istişareli çalıştıklarını, ekiplerin mahalle içerisinde sıklıkla devriye görevi yapması için gerekli dilekçe verildiğini ifade etti. Mahallenin huzur ve güvenliği için 7/24 görevde olduklarını ifade etti.

 

Mahallede elektrik trafosu sorunu var?

 

Hasan Erdoğan, özellikle kış aylarında yağmurlarda ve rüzgarlı havalarda elektriklerin kesildiğini ifade ederek, mahallede bulunan trafonun değiştirilmesi hususunda TEDAŞ´a ve yetkili mercilere şifahen dile getirdiklerini, ancak bugüne kadar herhangi bir girişimin olmadığını da dile getirdi. TEDAŞ yetkililerine seslenen Muhtar Hasan Erdoğan; ?Mahallemizin trafosu değiştirilsin. Kış aylarında en küçük yağmur da dahi, vatandaşlarımız elektriksiz kalmasın? dedi.

Hacımirzalı Mahallesi Muhtarı Hasan Erdoğan, mahallesinde yaşanan sorunları dile getirdi. Hacımirzalı Mahallesi´nin en büyük sorunlarının başında; mezarlık, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yol, elektrik? kısacası mahallenin A´dan Z´ye her türlü sorunu bulunuyor. Bu sorunların çözümü noktasında, muhtar Hasan Erdoğan bütün kurumlara seslendi. Kozan Ekspres Gazetesi olarak, Hasan Erdoğan´a muhtarlık görevinde başarılar diliyor, mahallenin sorunlarını kısa süre içerisinde çözmesi için kolaylıklar diliyoruz.