Tarih: 01.07.2024 12:21

ERKAN CAN, ‘İNANMADIĞIM YOLDA YÜRÜYEMEM’

Facebook Twitter Linked-in

Siyasetçi ve iş insanı Can, yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde ve sonrasında birçok görevde bulunduğunu, ancak gelinen noktada partinin ideallerinden uzaklaştığını belirtti.

"İNANIYORDUM VE MÜCADELE EDİYORDUM"

Erkan Can, 2018 yılında İYİ Parti'ye katıldığını ve teşkilatın çeşitli kademelerinde görev aldığını ifade etti. Sandık müşahitliği, mahalle temsilciliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği, teşkilat başkanlığı, üst kurul delegeliği ve milletvekili adaylığı gibi görevlerde bulunduğunu belirten Can, "İnanıyordum ve mücadele ediyordum" dedi.

"MEVCUT İKTİDARIN TAVIRLARI BİZİ ALTERNATİF ARAMAYA SEVK ETTİ"

Adana’nın politik ve ekonomik sahipsizliği ile mevcut iktidarın Türk milliyetçiliğine karşı uyguladığı menfi tavırların kendisini siyaseten alternatif aramaya sevk ettiğini söyleyen Can, İYİ Parti'yi umut olarak gördüğünü ifade etti. Adana ve çevresindeki çalışmalarıyla partinin kurumsallaşmasına katkı sağladığını belirten Can, "Mevcut iktidarın ve diğer siyasi rakiplerin engellemelerine karşı çetin bir mücadeleye giriştik" dedi.

"GENEL MERKEZ, KENDİ ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTTU"

Erkan Can, İYİ Parti'nin genel merkezi tarafından desteklenen bazı kişilerin, partinin geleceğinden çok kendi çıkarlarını düşündüklerini vurguladı. Bu durumun, parti içinde hayal kırıklığına yol açtığını belirten Can, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerindeki tutarsız davranışların parti içinde tartışmalara neden olduğunu söyledi.

"İNANCIMI KAYBETTİM, İSTİFA EDİYORUM"

Can, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifasından sonra yapılan kongrede Koray Aydın’ı desteklediğini, ancak yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'nun tutumunun umutlarını bitirdiğini belirtti. Akşener’in saray ile görüşmesinin de büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Can, "İnanmadığım yolda yürüyemem artık" diyerek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

"ADANA VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Erkan Can, istifasının ardından Adana ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Bir Türk milliyetçisi olarak bu irademi sonsuza kadar muhafaza edeceğimi, kamuoyuna saygıyla beyan ederim" dedi.

Parti çalışmalarında emek veren herkesin hakkını helal etmesini dileyen Can, Adana'nın sorunlarını çözmek için elinden geleni yapacağını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —