Eşi başkan adayı, kendisi fahri başkan

Eşi başkan adayı, kendisi fahri başkan

Kendisinin belediye başkan adayı olamadığı partiye eşini belediye başkan adayı gösterdi. Kendisini de ?Fahri Başkan? olarak ilan etti.

İmamoğlu´nun eski belediye başkanlarından Kadir Altunköse, Demokrat Parti´den 2019 yerel seçimleri için aday gösterilmişti.

19 Şubat 2019 saat 17.00 itibariyle başkan ve meclis üyeleri adaylarının listeleri İlçe Seçim kurullarına teslim edildi. O listeyi teslim eden isimlerden biri de Demokrat Parti İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Kadir Altunköse idi. Listeler teslim edildikten sonra İlçe Seçim kurulları gerekli incelemeleri başlattılar. Kadir Altunköse´nin Demokrat Parti İmamoğlu Belediye Başkan Adaylığı alınan kararla iptal edildi.

Geçtiğimiz günlerde Kadir Altunköse sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Kendisinin belediye başkan adaylığının iptal edileceğinin önceden delindiğini ifade eden bir açıklama yayınladı.

Yapılan o açıklamanın ardından Kadir Altunköse boş durmadı. Kendisinin aday olamadığı Demokrat Parti´ye eşi Serpil Altunköse´yi başkan adayı olarak gösterilmesini sağladı. Kendisini de  fahri başkan olarak ilan etti. Yine sosyal medya üzerinden eşi ile birlikte fotoğraf paylaşarak; ?Eşim Serpil Altunköse´nin başkan adaylığı, benim de fahri başkanlığım İmamoğlu´na hayırlı olsun. Allah´ım utandırmasın inşallah. Hizmet bizden, destek milletten? ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde aday olamadığı Demokrat Parti´den eşini belediye başkan adayı olarak gösterilmesini sağlayan Kadir Altunköse, bu günden itibaren nasıl bir yol izleyecek? Eşi için nasıl çalışmalar yürütecek? İmamoğlu halkı Serpil Altunköse´yi belediye başkanı seçecek mi? İşte bu soruların cevapları 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimden sonra ortaya çıkacak.