ESKİ ADLİYE BİNASI BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

ESKİ ADLİYE BİNASI BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

Kozan'da 70 yıldır hizmet veren eski adliye binası, yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla Kozan Belediyesi'ne devredildi.

1955 yılında inşa edilen ve 2005 yılında ek binası yapılan eski adliye binası, düzenlenen törenle Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı'ya teslim edildi.

Törende Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Mustafa Atlı ve diğer yetkililer hazır bulundu. Devir teslim protokolü imzalandıktan sonra Atlı, basın mensuplarıyla birlikte eski adliye binasında incelemelerde bulundu.

Atlı, yaptığı açıklamada, 2025 yılına girmeden önce binanın tadilat çalışmalarının tamamlanarak yeni belediye hizmet binası olarak kullanılacağını söyledi. Atlı, "Bugün hakikaten keyifli bir gün. Kozan halkına ilk teşekkürümüz, güzel bir belediye hizmet binası kazandırarak ve önünde bir kent meydanı ile bir park yaparak olacak. Tüm Kozanlı hemşehrilerimize, 132 bin Kozan halkına önce belediye hizmet binası, ardından da yapacağımız parklar, bahçeler ve spor tesisleri sunacağız. Kısmet olursa bunların hepsini birer teşekkür olarak zamanla sizlere sunacağız" dedi.

Atlı, ayrıca boşaltacakları belediye binasının binasının birinci katını mini bir dershane veya etüt merkezi, üst katını ise modern bir kütüphane olarak kullanmayı planladıklarını da ifade etti.

Eski adliye binasının Kozan'ın tarihi ve kültürel açıdan önemli bir değeri olduğunu belirten Atlı, binayı restore ederek kentin hafızasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Diğer yetkililer de Kozan'a yeni bir hizmet binası kazandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.