ESKİ OKUL TEHLİKE ALTINDA: ACİL YARDIM BEKLİYORUZ!

ESKİ OKUL TEHLİKE ALTINDA: ACİL YARDIM BEKLİYORUZ!

Karakuyu Köyü'nde yüzlerce mezun veren tarihi okul binası, depremde ağır hasar aldı. Öğrenciler, 1940'tan kalma binada tehlike altında eğitim alıyor. Eksik ve güvensiz koşullarda yaşamak zorunda kalan çocuklar, yardım bekliyor.

Saimbeyli'nin Karakuyu Köyü'nde 1940 yılında yapılan ve yüzlerce mezun veren tarihi okul binası, 26 yıl önce yeni bir okul binası yapılana kadar kullanıldı. 1998 yılında yapılan yeni okul binası ve 2007 yılında eklenen anaokulu binası, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depreminde ağır hasar aldı.

Depremden sonra taşımalı eğitim sistemi ile 6 köyden gelen öğrenciler Saimbeyli'deki Yatılı Bölge Okuluna yerleştirildi. Fakat Karakuyu Köyü'nde yaşayan öğrenciler, 1940 yılından kalma ve ayakta durmakta zorlanan eski okul binasında eğitim görmeye devam etmek zorunda kaldı.

Eski okul binasının yaşlı olmasının yanı sıra, okul bahçesinin bir kısmının uçuruma yakın olması da öğrenciler için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Okulda yetersiz ve hijyenik olmayan tuvaletler ile depreme karşı güvenli olmayan öğretmen lojmanları da mevcut problemler arasında.

Depremden aylar geçmesine rağmen seslerini duyuramayan Karakuyu Köyü sakinleri, Adana milletvekillerinden ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan seslerini duymalarını, okul ve lojman ihtiyacının giderilerek 7 köyün çocuklarının taşımalı eğitime devam etmesini talep ediyor.



Anahtar Kelimeler: TEHLİKE ALTINDA: YARDIM BEKLİYORUZ!